Mari protiv Šarapove: Ne zaslužuje vajld karte!

Prvi teniser sveta Endi Mari rekao je da je protiv davanja specijalnih pozivnica igračicama i igračima za koje je otkriveno da su se dopingovali.

Tenis 07.03.2017 | 08:15
Mari protiv Šarapove: Ne zaslužuje vajld karte!
Mari je ponovio da nije pristalica toga što se Mariji Šarapovoj, koja je odslužila godinu dana suspenzije zbog doping, daju vajl-karte za određene turnire.

Nekadašanja prva teniserka sveta vratiće se na turniru u Štutgartu, koji će početi pre isteka njene suspenzije.

“Mislim da je potrebno stvarno da radite kako biste se vratili. Ipak, većina turnira će uraditi ono što misle da je najbolje za taj događaj. Ako misle da će velika imena privući više gledalaca, pozvaće ih”, rekao je Mari.

Britanac razume dilemu organizatora zbog toga što Šarapova sa sobom povlači veliku medijsku pažnju, ali ističe da čeka da vidi kako će reagovati Vimbldon, koji je važi za najkonzervativniji u svetu tenisa.

“Šarapova će imati prilike da popravi svoj plasman do tada, ali ako ne bude uspela, odluka će biti na Vimbldonu i to će biti pokazatelj kako oni žele da odigraju ‘kartama koje imaju’. Siguran sam da će dobro razmisliti pre nego što donesu ispravnu odluku”, dodao je prvi igrač sveta, a odluka da li ćemo je gledati na terenima Ol Ingland Klaba trebalo bi da bude donesena 22. maja.

Endi nije prvi put kritikovao Ruskinju, to je učinio i kada je objavila da je pala na doping testu.

“Nije na meni da određujem kaznu, ali ako neko koristi supstance koje su nedozvoljene, a koje mu daju prednost i padne na doping testu, mora da bude suspendovan”, istakao je tada Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar