Казна УЕФА-е - навијачи Динама напали оне с картама!

Фудбалски клуб Динамо из Загреба кажњен је са 40. 000 евра због нереда навијача у Торину пре утакмице против Јувентуса у Лиги шампиона.  УЕФА Динаму: Ваш рачун је 40. 000 евра! Због нереда "навијача" Динама, туче завађених фракција, пиротехнике. . . загребачки клуб је поново новчано кажњен.

Фудбал 01.03.2017 | 19:30
Казна УЕФА-е - навијачи Динама напали оне с картама!
Европска фудбалска унија (УЕФА) не прашта никакве изгреде "навијача", пардон ХУЛИГАНА.

Иако их има у свим земљама Европе (и шире), некако увек балкански дрипци остављају најгори утисак. Уосталом, казне које УЕФА доставља клубовима са овог простора то потврђују (мада, изгледао ка и да УЕФА највише воли да адресира казне баш овом простору).

На адресу загребачког Динама днаас је стигла нова казна - 40.000 евра због дивљања његових "навијача", такозваних Бад Блуе Боyс уочи утакмице 6. кола Лиге шампиона против Јувентуса у Торину.

Око 200 присталица Динама међусобно су се сукобили, потом и са полицијом, а на све то хулигани су хтели без улазница да уђу на стадион.

До туче је дошло када је једна група без карата напала другу која је имала, коришћене су и бакље, а локална полиција је морала да смири ситуацију воденим топом.

Динамо је издао саопштење на званичном сајту, истакавши да су неизбежне казне када су у питању присталице тог клуба, али и да нико од челника тиме није изненађен.

"Надамо се да ће казне и апсолутно неспортска понашања, као и масовна употреба пиротехнике, враћање дресова играчима свог клуба након утакмице, постану прошлост за навијаче Динама и да у првом плану треба да буде подршка играчима", наводе из Динама.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар