Kazna UEFA-e - navijači Dinama napali one s kartama!

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba kažnjen je sa 40. 000 evra zbog nereda navijača u Torinu pre utakmice protiv Juventusa u Ligi šampiona.  UEFA Dinamu: Vaš račun je 40. 000 evra! Zbog nereda "navijača" Dinama, tuče zavađenih frakcija, pirotehnike. . . zagrebački klub je ponovo novčano kažnjen.

Fudbal 01.03.2017 | 19:30
Kazna UEFA-e - navijači Dinama napali one s kartama!
Evropska fudbalska unija (UEFA) ne prašta nikakve izgrede "navijača", pardon HULIGANA.

Iako ih ima u svim zemljama Evrope (i šire), nekako uvek balkanski dripci ostavljaju najgori utisak. Uostalom, kazne koje UEFA dostavlja klubovima sa ovog prostora to potvrđuju (mada, izgledao ka i da UEFA najviše voli da adresira kazne baš ovom prostoru).

Na adresu zagrebačkog Dinama dnaas je stigla nova kazna - 40.000 evra zbog divljanja njegovih "navijača", takozvanih Bad Blue Boys uoči utakmice 6. kola Lige šampiona protiv Juventusa u Torinu.

Oko 200 pristalica Dinama međusobno su se sukobili, potom i sa policijom, a na sve to huligani su hteli bez ulaznica da uđu na stadion.

Do tuče je došlo kada je jedna grupa bez karata napala drugu koja je imala, korišćene su i baklje, a lokalna policija je morala da smiri situaciju vodenim topom.

Dinamo je izdao saopštenje na zvaničnom sajtu, istakavši da su neizbežne kazne kada su u pitanju pristalice tog kluba, ali i da niko od čelnika time nije iznenađen.

"Nadamo se da će kazne i apsolutno nesportska ponašanja, kao i masovna upotreba pirotehnike, vraćanje dresova igračima svog kluba nakon utakmice, postanu prošlost za navijače Dinama i da u prvom planu treba da bude podrška igračima", navode iz Dinama.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar