Ако дам гол Партизану, трчаћу пет кругова око терена!

"И овако већ две године чекам на тај погодак у дербију"!

Фудбал 03.03.2017 | 08:30
Ако дам гол Партизану, трчаћу пет кругова око терена!
Још само дан и - вечити дерби! Уочи 153. сусрета два највећа српска клуба у правој фудбалској светковини адреналин полако расте, а у таборима оба тима воде се само једном мишљу - победом. 

Тријумф би за оба тима имао огроман значај. Црвена звезда би евентуалним успехом отишла на огромних девет бодова разлике, док би Партизан могао да преполови заостатак у односу на најљућег ривала и добио огромну дозу самопоуздања пред наставак сезоне. 

Управо из тог разлога комадант Звездиног везног реда Мичел Доналд сања само тријумф и лопту иза леђа Филипа Кљајића. 

"Гладан сам победа! Жеља за тријумфима је велика, у оваквим утакмицама и највећа. Ко ће да буде стрелац - није ни важно. Ако будемо играли као у последње две утакмице, уз максимално поштовање ривала, освојићемо три бода", рекао је Холанђанин за Спортски журнал. 

Открива, ипак, да би волео да коначно пробије лед и затресе мрежу црно-белих.

"Мислим да би ћу у том лсучају да направим пет кругова око терена, јер чекам скоро две година постигнем гол у дербију. Није ми то, ипак, главни задатак. Више желим да добијем сваки дуел. Нервира ме сваки изгубљени".

Уследило је питање - да ли ће покушати срећу препознатљивим шутевима са дистанце?

"Да, могао бих да шутирам нешто чешће. Опробао сам ударац и у претходној утакмици на нашем стадиону, бирам моменат када ћу да шутирам. Главна улога ми је да 'чистим' и будем подршка тиму. Не размишљам да ли ћу да будем стрелац, или Ле Талек, Манојловић..."

Тврди Доналд да Звезда ни не размишља о ремију, већ да искључиво иде на победу. Али, истиче да максимално поштује ривала.

"Добра екипа, јак колектив. Морамо да будемо опрезни, да се максимално спремимо, да будемо концентрисани и радимо напорно. За нас је на реду утакмица сезоне. Играш за ово, чекаш је и коначно је близу. Узбуђен сам због тога".

Иначе, Спортски журнал наводи да на јужној трибини највећег српског стадиона нису скинуте столице, па ће навијачи Партизана бити на великом тесту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар