Ako dam gol Partizanu, trčaću pet krugova oko terena!

"I ovako već dve godine čekam na taj pogodak u derbiju"!

Fudbal 03.03.2017 | 08:30
Ako dam gol Partizanu, trčaću pet krugova oko terena!
Još samo dan i - večiti derbi! Uoči 153. susreta dva najveća srpska kluba u pravoj fudbalskoj svetkovini adrenalin polako raste, a u taborima oba tima vode se samo jednom mišlju - pobedom. 

Trijumf bi za oba tima imao ogroman značaj. Crvena zvezda bi eventualnim uspehom otišla na ogromnih devet bodova razlike, dok bi Partizan mogao da prepolovi zaostatak u odnosu na najljućeg rivala i dobio ogromnu dozu samopouzdanja pred nastavak sezone. 

Upravo iz tog razloga komadant Zvezdinog veznog reda Mičel Donald sanja samo trijumf i loptu iza leđa Filipa Kljajića. 

"Gladan sam pobeda! Želja za trijumfima je velika, u ovakvim utakmicama i najveća. Ko će da bude strelac - nije ni važno. Ako budemo igrali kao u poslednje dve utakmice, uz maksimalno poštovanje rivala, osvojićemo tri boda", rekao je Holanđanin za Sportski žurnal. 

Otkriva, ipak, da bi voleo da konačno probije led i zatrese mrežu crno-belih.

"Mislim da bi ću u tom lsučaju da napravim pet krugova oko terena, jer čekam skoro dve godina postignem gol u derbiju. Nije mi to, ipak, glavni zadatak. Više želim da dobijem svaki duel. Nervira me svaki izgubljeni".

Usledilo je pitanje - da li će pokušati sreću prepoznatljivim šutevima sa distance?

"Da, mogao bih da šutiram nešto češće. Oprobao sam udarac i u prethodnoj utakmici na našem stadionu, biram momenat kada ću da šutiram. Glavna uloga mi je da 'čistim' i budem podrška timu. Ne razmišljam da li ću da budem strelac, ili Le Talek, Manojlović..."

Tvrdi Donald da Zvezda ni ne razmišlja o remiju, već da isključivo ide na pobedu. Ali, ističe da maksimalno poštuje rivala.

"Dobra ekipa, jak kolektiv. Moramo da budemo oprezni, da se maksimalno spremimo, da budemo koncentrisani i radimo naporno. Za nas je na redu utakmica sezone. Igraš za ovo, čekaš je i konačno je blizu. Uzbuđen sam zbog toga".

Inače, Sportski žurnal navodi da na južnoj tribini najvećeg srpskog stadiona nisu skinute stolice, pa će navijači Partizana biti na velikom testu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar