Може се рећи да је зима готова!?

Температура у марту месецу ниједног тренутка не би требало да оде у минус, осим на планинама, па можемо да кажемо да је зима готова!

Босна и Херцеговина 01.03.2017 | 11:06
Може се рећи да је зима готова!?
После данашњег пада температуре, она ће поново скочити наредних дана, до чак 20 степени за викенд, да би потом опет пала средином наредне недеље.

Максимална дневна тих дана виће око осам степени, а минимална два, три степена изнад нуле. И то ће бити најхладнији период у марту, према дугорочној прогнози Републичког хидро-метеоролошког завода Србије.

До половина месеца нас потом чекају скокови и падови температуре, да би у другој половини оне требало да се стабилизују и да буду све веће, до максималних 19-20 степени.

С обзиром да је време у марту углавном нестабилно, и овог марта нас очекују кише, слабије или јаче, и то чак 20-ак дана.

Највише кише пашће између 11 и 16. марта.

У Београду ће време бити веома слично, како по висини температуре, тако и по количини падавима.

Хладније ће бити једино на планинама. На Копаонику ће најмање 10-ак дана бити у минусу, а ни максималне температуре све до 25. марта не би требало да пређу четири степена. С друге стране, падавима ће бити доста, главном снега, што ће обрадовати бројне скијаше.

Извор: Ало

Коментари / 0

Оставите коментар