Može se reći da je zima gotova!?

Temperatura u martu mesecu nijednog trenutka ne bi trebalo da ode u minus, osim na planinama, pa možemo da kažemo da je zima gotova!

Bosna i Hercegovina 01.03.2017 | 11:06
Može se reći da je zima gotova!?
Posle današnjeg pada temperature, ona će ponovo skočiti narednih dana, do čak 20 stepeni za vikend, da bi potom opet pala sredinom naredne nedelje.

Maksimalna dnevna tih dana viće oko osam stepeni, a minimalna dva, tri stepena iznad nule. I to će biti najhladniji period u martu, prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda Srbije.

Do polovina meseca nas potom čekaju skokovi i padovi temperature, da bi u drugoj polovini one trebalo da se stabilizuju i da budu sve veće, do maksimalnih 19-20 stepeni.

S obzirom da je vreme u martu uglavnom nestabilno, i ovog marta nas očekuju kiše, slabije ili jače, i to čak 20-ak dana.

Najviše kiše pašće između 11 i 16. marta.

U Beogradu će vreme biti veoma slično, kako po visini temperature, tako i po količini padavima.

Hladnije će biti jedino na planinama. Na Kopaoniku će najmanje 10-ak dana biti u minusu, a ni maksimalne temperature sve do 25. marta ne bi trebalo da pređu četiri stepena. S druge strane, padavima će biti dosta, glavnom snega, što će obradovati brojne skijaše.

Izvor: Alo

Komentari / 0

Ostavite komentar