Укида се забрана за Ирачане

Новом извршном уредбом, коју се очекује да ће амерички предсједник Доналд Трамп потписати данас, Ирак ће бити уклоњен са листе земаља чијим се држављанима привремено забрањује улаз у САД, објавио је АП позивајући се на четири америчка званичника који су желели да остану анонимни.

Свијет 01.03.2017 | 10:00
Укида се забрана за Ирачане
Према њиховим ријечима, одлука је услиједила након притиска који су извршили Пентагон и Стејт департмент, наводи Ројтерс позивајући се на америчку агенцију.

Они су позвали Бијелу кућу да размотри одлуку о забрани уласка у САД ирачким држављанима имајући у виду кључну улогу те земље у борби са припадницима такозване Исламске државе.

Министарство правде САД саопштило је средином фебруара да ће Трамп "у блиској будућности" замијенити новом уредбом своју извршну уредбу о обустави уласка у САД за држављане седам претежно муслиманских земаља.

Министарство је навело и да, с обзиром на предстојећу замјену, амерички Апелациони суд за Девети судски округ не би требало да поново разматра ранију одлуку којом је суспендована Трампова уредба.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хасан

01.03.2017 19:50

Сваки ме дан ова утвара подсјеца по гримасама на Бенита Мусолинија.

ОДГОВОРИТЕ