Ukida se zabrana za Iračane

Novom izvršnom uredbom, koju se očekuje da će američki predsjednik Donald Tramp potpisati danas, Irak će biti uklonjen sa liste zemalja čijim se državljanima privremeno zabranjuje ulaz u SAD, objavio je AP pozivajući se na četiri američka zvaničnika koji su želeli da ostanu anonimni.

Svijet 01.03.2017 | 10:00
Ukida se zabrana za Iračane
Prema njihovim riječima, odluka je uslijedila nakon pritiska koji su izvršili Pentagon i Stejt department, navodi Rojters pozivajući se na američku agenciju.

Oni su pozvali Bijelu kuću da razmotri odluku o zabrani ulaska u SAD iračkim državljanima imajući u vidu ključnu ulogu te zemlje u borbi sa pripadnicima takozvane Islamske države.

Ministarstvo pravde SAD saopštilo je sredinom februara da će Tramp "u bliskoj budućnosti" zamijeniti novom uredbom svoju izvršnu uredbu o obustavi ulaska u SAD za državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja.

Ministarstvo je navelo i da, s obzirom na predstojeću zamjenu, američki Apelacioni sud za Deveti sudski okrug ne bi trebalo da ponovo razmatra raniju odluku kojom je suspendovana Trampova uredba.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hasan

01.03.2017 19:50

Svaki me dan ova utvara podsjeca po grimasama na Benita Musolinija.

ODGOVORITE