Неформални састанак у Предсједништву

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је гостујући у програму РТС-а да је за четвртак, 2. март, заказао неформалне консултације чланова Предсједништва поводом ванинституционалне одлуке о покретању ревизије пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије за геноцид.

Босна и Херцеговина 01.03.2017 | 09:45
Неформални састанак у Предсједништву
Иванић је рекао да на тим консултацијама не очекује ништа посебно, објаснивши да их је заказао за четвртак, јер је 1. март нерадан дан у ФедерацијиБиХ због обиљлежевања Дана независности.

Иванић је подсјетио да је недавно прекинута ванредна седница Предсједништва БиХ, јер бошњачки члан Председништва Бакир Изетбеговић није желео да се расправља о подношењу захтева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је додао и да је хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић напустио ту сједницу и да је зато одлучио да закаже неформалне консултације чланова Предсједништва БиХ.

"Не очекујем ништа посебно, ја имам свој став, Изетбеговић има свој, а Човић нешто између", рекао је Иванић, који је у емисији "Упитник" РТС-а гостовао заједно с министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.

Иванић је поновио и да сви аргументи показују да нема никакве правне основе за ревизију тужбе и да одлука о томе није донесена у институцијама БиХ.

Дачић је рекао и да се ради о једностраном потезу бошњачког члана Предсједништва БиХ и да је тај потез усмјерен против добрих односа Србије и БиХ.

Српски шеф дипломатије је рекао и да Србија жели добре односе са БиХ.

Извор: РТС

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дон

01.03.2017 09:20

Због цега неформални састанак? Појасни нам ста то сад треба да знаци. Неформалне састанке мозете на углу у кафани одрзавати. Прицас о аргументима, а ниједан ниси навео. Играз се изразима, бивси агент и пријасњи агент, дизес уси напаценом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

01.03.2017 09:31

Требали су Иваницу поиказати доказе да он,као добар предсједник,који представља све градјане БиХ одмах то посаље факсом у Београд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крај једног Иванића

01.03.2017 09:47

Када човјек спадне на ниво да се дружи са једним Дачићем, његова каријера је прошла. У здравље Младене, добар си био...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивањица

01.03.2017 09:47

Иваницу буди озбиљнији политицар и немој имитирати Додика.Ако немас ста конкретније понудити овим народима,онда пусти Софтица,отварање писма и други супљака.Ти си интелектуалац и сто не покусас да будес Предсједник свима.Умјесто тога упао си у супљу реторику завадјања народа Сви само то радите,а ја постављам питање Теби,Бакиру,Цовицу и осталим твз политицарима:ста сте то урадили у овом мјесецу и да ли вас је стид примити плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ивањица

01.03.2017 09:56

Слажем се. Свака Част.

Name

цвијет

01.03.2017 09:59

Ја бих му одбио од плате за оно сто му је неко помагао око отварања писма.

Name

АР

01.03.2017 13:09

Бас тако само се цовјек бави ревизијом Окани се правних послова остави се супље прице.Води земљу за боље сутра свих Ма ко да су свијет цитав иде напријед а ти тапкас у мјесту.

Name

АР

01.03.2017 14:58

Јел ова двојица сто сједе са Иваницем доносе писма из Хаага