Neformalni sastanak u Predsjedništvu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je gostujući u programu RTS-a da je za četvrtak, 2. mart, zakazao neformalne konsultacije članova Predsjedništva povodom vaninstitucionalne odluke o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Bosna i Hercegovina 01.03.2017 | 09:45
Neformalni sastanak u Predsjedništvu
Ivanić je rekao da na tim konsultacijama ne očekuje ništa posebno, objasnivši da ih je zakazao za četvrtak, jer je 1. mart neradan dan u FederacijiBiH zbog obiljleževanja Dana nezavisnosti.

Ivanić je podsjetio da je nedavno prekinuta vanredna sednica Predsjedništva BiH, jer bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović nije želeo da se raspravlja o podnošenju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je dodao i da je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović napustio tu sjednicu i da je zato odlučio da zakaže neformalne konsultacije članova Predsjedništva BiH.

"Ne očekujem ništa posebno, ja imam svoj stav, Izetbegović ima svoj, a Čović nešto između", rekao je Ivanić, koji je u emisiji "Upitnik" RTS-a gostovao zajedno s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Ivanić je ponovio i da svi argumenti pokazuju da nema nikakve pravne osnove za reviziju tužbe i da odluka o tome nije donesena u institucijama BiH.

Dačić je rekao i da se radi o jednostranom potezu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i da je taj potez usmjeren protiv dobrih odnosa Srbije i BiH.

Srpski šef diplomatije je rekao i da Srbija želi dobre odnose sa BiH.

Izvor: RTS

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Don

01.03.2017 09:20

Zbog cega neformalni sastanak? Pojasni nam sta to sad treba da znaci. Neformalne sastanke mozete na uglu u kafani odrzavati. Pricas o argumentima, a nijedan nisi naveo. Igraz se izrazima, bivsi agent i prijasnji agent, dizes usi napacenom narodu.

ODGOVORITE
Name

cvijet

01.03.2017 09:31

Trebali su Ivanicu poikazati dokaze da on,kao dobar predsjednik,koji predstavlja sve gradjane BiH odmah to posalje faksom u Beograd.

ODGOVORITE
Name

Kraj jednog Ivanića

01.03.2017 09:47

Kada čovjek spadne na nivo da se druži sa jednim Dačićem, njegova karijera je prošla. U zdravlje Mladene, dobar si bio...

ODGOVORITE
Name

Ivanjica

01.03.2017 09:47

Ivanicu budi ozbiljniji politicar i nemoj imitirati Dodika.Ako nemas sta konkretnije ponuditi ovim narodima,onda pusti Softica,otvaranje pisma i drugi supljaka.Ti si intelektualac i sto ne pokusas da budes Predsjednik svima.Umjesto toga upao si u suplju retoriku zavadjanja naroda Svi samo to radite,a ja postavljam pitanje Tebi,Bakiru,Covicu i ostalim tvz politicarima:sta ste to uradili u ovom mjesecu i da li vas je stid primiti platu.

ODGOVORITE
Name

re ivanjica

01.03.2017 09:56

Slažem se. Svaka Čast.

Name

cvijet

01.03.2017 09:59

Ja bih mu odbio od plate za ono sto mu je neko pomagao oko otvaranja pisma.

Name

AR

01.03.2017 13:09

Bas tako samo se covjek bavi revizijom Okani se pravnih poslova ostavi se suplje price.Vodi zemlju za bolje sutra svih Ma ko da su svijet citav ide naprijed a ti tapkas u mjestu.

Name

AR

01.03.2017 14:58

Jel ova dvojica sto sjede sa Ivanicem donose pisma iz Haaga