Акапулко: Ноле осцилирао, али прошао! Чилић сигуран, Изнер испао! И Делпо се мучио...

Новак Ђоковић почео је америчку турнеју победом над Мартином Клижаном у два сета, са 6:3, 7:6(4), у првом колу АТП турнира серије 500 у Акапулку.  Хрват Марин Чилић и Белгијанац Давид Гофан пласирали су се у друго коло турнира серије 500 у Акапулку.  Хуан Мартин дел Потро биће противник Новаку Ђоковићу у осмини финала турнира у Акапулку.

Тенис 01.03.2017 | 08:45
Акапулко: Ноле осцилирао, али прошао! Чилић сигуран, Изнер испао! И Делпо се мучио...
Ђоковић је солидно почео меч, али је показао доста слабости, те уз много осцилација успео пре свега на искуство да савлада упорног Словака.

Имао је Новак доста падова током меча, и даље делује далеко од своје препознатљиве форме, али стараст коју је показао приликом последњег поена указује да у његову мотивацију нико не сме да сумња.

Србин је спасао четири брејк лопте пре него што је он стигао до прве коју је одмах искористио и њом добио први сет, а онда на старту другог направио нову и најавио рутински крај меча.

Међутим, као да је због тога потценио ривала, престао је да се креће као у претходном делу меча, а то је Клижан знао да искористи те комбинацијом сервиса, форхенда и дроп-шота направи серију од четири гема за преокрет у другом сету на 4:2.

Ипак, то успева да подигне Ђоковића из летагрије, враћа брејк на брејк, што подиже нервозу код ривала па Србин стиже до изједначење. У наставку сета нису превише ризиковали па су виђена три перфектна гема у низу за тај-брејк.

Ђоковић ту одмах креће у напад, одузима сервис Словаку и стиже до 3:0, али Клижан упркос нервози успева да му одговори и врати се у егал. Међутим, није имао снаге за нови преокрет, Ђоковић стиже до новог мини-брејк, а онда агресивном игром на свој сервис ставља тачку на меч.

Ђоковићев "пут" у Акапулку:
Р1: Клижан
Р2: Дел Потро
QФ: Кирјос/Томић*
СФ: Тим/Гофан*
Ф: Надал/Чилић*

* Потенцијални ривали

Хуан Мартин дел Потро биће противник Новаку Ђоковићу у осмини финала турнира у Акапулку.

Аргентинац је у првој рунди уз доста проблема савладао талентованог Франсиса Таифоа из Сједињених Америчких Држава, после три сета и нешто више од два и по часа борбе – 6:4, 3:6, 7:6 (1).

Већ од старта било је јасно да ће деветнаестогодишњи Тиафо скупо 'продати кожу', пошто се није уплашио ривала и играо је максимално агресивно готово сваки поен.

Нешто раније, ни Новак није био на свом највишем нивоу, али је упркос томе максималним резултатом елиминисао Словака Мартина Клижана – 6:3, 7:6(4).

Први до брејка стигао је Дел Потро, али је Тиафо имао спреман одговор за 3:3. Ипак, није успео да издржи до краја сета јер је далеко искуснији противник прву наредну шансу претворио у ново вођсто, а затм и трећу сету лопту у предност у сетовима.

'Див из Тандила' очекивао је да је већ урадио добар део посла, међутим – Франсис је у другом делу игре показао зашто га сматрају једном од највећих нада америчког тениса.

Остао је фокусиран, уз нешто мање проблеме узео први гем, а онда и направио нови брејк. Сигурно је чувао свој сервис, не дозволивши ривалу да га угрози до последњег гем, када је морао да спасава брејк шансу пре него што је успео да избори одлучујући сет.

У потпуности је имао равнотежу у дуелу са освајачем УС Опена из 2013. године, али не и довољно искуства да стигне до највећег тријумфа у досадашњем току каријере.

У седмом гему трећег периода игре пропустио је шансу да направи и можда кључни брејк, Хуан Мартин успео је да се извуче и затим доминантном игром у тај-брејку обезбеди останак у Мексику.

Хрват Марин Чилић и Белгијанац Давид Гофан пласирали су се у друго коло турнира серије 500 у Акапулку.

Чилић је надиграо Украјинца Александра Долгополова са 2-1, по сетовима 6:3, 4:6, 6:0.

Гофан је био знатно убедљивији против Француза Стефана Робера са 6:1, 6:2 после мање од сат времена игре.

Чилић у наредној рунди игра са земљаком Борном Ћорићем, док Гофан чека победника дуела између Сема Кверија и Кајла Едмунда.

Белгијанац се налази у половини жреба у којој је и Новак Ђоковић, а ривал би могао да му буде у полуфиналу.

Првог дана изненађење је приредио Стив Џонсон који је у два сета био биљи од земљака Џона Изнера.

Акапулко – прво коло:

Изнер – Џонсон 4:6, 4:6
Робер – Гофан 1:6, 2:6
Манарино – Фриц 3:6, 7:6, 6:4
Томпсон – Лопес 2:6, 6:3, 6:3
Ескобедо – Козлов 6:1, 2:6, 6:0
Долгополов – Чилић 3:6, 6:4, 0:6
Лоренци – Лу 4:6, 6:3, 6:4
Едмунд – Квери 2:6, 6:4, 3:6
Села – Кирјос 6:3, 3:6, 3:6
Зверев – Надал 4:6, 4:6
Сок – Нишиока 6:3, 2:6, 1:6
Тим – Симон 7:6(7), 6:3
Дел Потро – Тиафо 6:4, 3:6, 7:6(1)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар