Akapulko: Nole oscilirao, ali prošao! Čilić siguran, Izner ispao! I Delpo se mučio...

Novak Đoković počeo je američku turneju pobedom nad Martinom Kližanom u dva seta, sa 6:3, 7:6(4), u prvom kolu ATP turnira serije 500 u Akapulku.  Hrvat Marin Čilić i Belgijanac David Gofan plasirali su se u drugo kolo turnira serije 500 u Akapulku.  Huan Martin del Potro biće protivnik Novaku Đokoviću u osmini finala turnira u Akapulku.

Tenis 01.03.2017 | 08:45
Akapulko: Nole oscilirao, ali prošao! Čilić siguran, Izner ispao! I Delpo se mučio...
Đoković je solidno počeo meč, ali je pokazao dosta slabosti, te uz mnogo oscilacija uspeo pre svega na iskustvo da savlada upornog Slovaka.

Imao je Novak dosta padova tokom meča, i dalje deluje daleko od svoje prepoznatljive forme, ali starast koju je pokazao prilikom poslednjeg poena ukazuje da u njegovu motivaciju niko ne sme da sumnja.

Srbin je spasao četiri brejk lopte pre nego što je on stigao do prve koju je odmah iskoristio i njom dobio prvi set, a onda na startu drugog napravio novu i najavio rutinski kraj meča.

Međutim, kao da je zbog toga potcenio rivala, prestao je da se kreće kao u prethodnom delu meča, a to je Kližan znao da iskoristi te kombinacijom servisa, forhenda i drop-šota napravi seriju od četiri gema za preokret u drugom setu na 4:2.

Ipak, to uspeva da podigne Đokovića iz letagrije, vraća brejk na brejk, što podiže nervozu kod rivala pa Srbin stiže do izjednačenje. U nastavku seta nisu previše rizikovali pa su viđena tri perfektna gema u nizu za taj-brejk.

Đoković tu odmah kreće u napad, oduzima servis Slovaku i stiže do 3:0, ali Kližan uprkos nervozi uspeva da mu odgovori i vrati se u egal. Međutim, nije imao snage za novi preokret, Đoković stiže do novog mini-brejk, a onda agresivnom igrom na svoj servis stavlja tačku na meč.

Đokovićev "put" u Akapulku:
R1: Kližan
R2: Del Potro
QF: Kirjos/Tomić*
SF: Tim/Gofan*
F: Nadal/Čilić*

* Potencijalni rivali

Huan Martin del Potro biće protivnik Novaku Đokoviću u osmini finala turnira u Akapulku.

Argentinac je u prvoj rundi uz dosta problema savladao talentovanog Fransisa Taifoa iz Sjedinjenih Američkih Država, posle tri seta i nešto više od dva i po časa borbe – 6:4, 3:6, 7:6 (1).

Već od starta bilo je jasno da će devetnaestogodišnji Tiafo skupo 'prodati kožu', pošto se nije uplašio rivala i igrao je maksimalno agresivno gotovo svaki poen.

Nešto ranije, ni Novak nije bio na svom najvišem nivou, ali je uprkos tome maksimalnim rezultatom eliminisao Slovaka Martina Kližana – 6:3, 7:6(4).

Prvi do brejka stigao je Del Potro, ali je Tiafo imao spreman odgovor za 3:3. Ipak, nije uspeo da izdrži do kraja seta jer je daleko iskusniji protivnik prvu narednu šansu pretvorio u novo vođsto, a zatm i treću setu loptu u prednost u setovima.

'Div iz Tandila' očekivao je da je već uradio dobar deo posla, međutim – Fransis je u drugom delu igre pokazao zašto ga smatraju jednom od najvećih nada američkog tenisa.

Ostao je fokusiran, uz nešto manje probleme uzeo prvi gem, a onda i napravio novi brejk. Sigurno je čuvao svoj servis, ne dozvolivši rivalu da ga ugrozi do poslednjeg gem, kada je morao da spasava brejk šansu pre nego što je uspeo da izbori odlučujući set.

U potpunosti je imao ravnotežu u duelu sa osvajačem US Opena iz 2013. godine, ali ne i dovoljno iskustva da stigne do najvećeg trijumfa u dosadašnjem toku karijere.

U sedmom gemu trećeg perioda igre propustio je šansu da napravi i možda ključni brejk, Huan Martin uspeo je da se izvuče i zatim dominantnom igrom u taj-brejku obezbedi ostanak u Meksiku.

Hrvat Marin Čilić i Belgijanac David Gofan plasirali su se u drugo kolo turnira serije 500 u Akapulku.

Čilić je nadigrao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2-1, po setovima 6:3, 4:6, 6:0.

Gofan je bio znatno ubedljiviji protiv Francuza Stefana Robera sa 6:1, 6:2 posle manje od sat vremena igre.

Čilić u narednoj rundi igra sa zemljakom Bornom Ćorićem, dok Gofan čeka pobednika duela između Sema Kverija i Kajla Edmunda.

Belgijanac se nalazi u polovini žreba u kojoj je i Novak Đoković, a rival bi mogao da mu bude u polufinalu.

Prvog dana iznenađenje je priredio Stiv Džonson koji je u dva seta bio bilji od zemljaka Džona Iznera.

Akapulko – prvo kolo:

Izner – Džonson 4:6, 4:6
Rober – Gofan 1:6, 2:6
Manarino – Fric 3:6, 7:6, 6:4
Tompson – Lopes 2:6, 6:3, 6:3
Eskobedo – Kozlov 6:1, 2:6, 6:0
Dolgopolov – Čilić 3:6, 6:4, 0:6
Lorenci – Lu 4:6, 6:3, 6:4
Edmund – Kveri 2:6, 6:4, 3:6
Sela – Kirjos 6:3, 3:6, 3:6
Zverev – Nadal 4:6, 4:6
Sok – Nišioka 6:3, 2:6, 1:6
Tim – Simon 7:6(7), 6:3
Del Potro – Tiafo 6:4, 3:6, 7:6(1)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar