Представници Српске бране њене интересе!

Савјет министара је данас одржао сједницу на којој су разматрана питања која се односе на европску агенду и на побољшања стандарда грађана, изјавио је замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Мирко Шаровић и додао да српски министри у Савјету министара БиХ штите интересе Републике Српске.

Босна и Херцеговина 28.02.2017 | 20:46
Представници Српске бране њене интересе!
"Ако неко мисли да је блокада Савјета министара или излазак Срба из Заједничких инстиуција БиХ прави потез нека одговори шта би се тиме добило. Шта је циљ таквих идеја? Да ли је то интерсе Републике Српске и да ли се тако бране њени интерси у БиХ", пита замјеник предсједавајућег Савјета министара Мирко Шаровић.

Односи међу парламентарним странкама су сложени и док се то не ријеши институције ће радити, каже Шаровић.

"Да ли је то технички мандат, привремени или мањински ствар је дефиниције", сматра Шаровић и додаје да би можда набоље било рећи да је на сцени ,,бриселска коалиција'' која ради све оно што је неоходно за европки пут земље.

Парламентаци из реда Савеза за промјене сматрају да ће заједничке институције БиХ функционисати, али не на начин као да се ништа није десило.

"Неке ствари у БиХ ће се морати ријешити без обзира на исход судског поступка у вези захтјева за ревизију пресуде", каже посланик НДП-а Момчило Новаковић и додаје да правни тим те странке увелико ради на припреми кривичних пријава против Бакира Изетбеговића и Сакиба Софтића.

(БН телевизија)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Зоол

28.02.2017 19:56

Напустити институције и створити тоталну блокаду државе у супротном це опет свака суша да ради шта хоће.Мора се стати у крај самовољи једног човјека ма ко он сутра опет био!Свеједно вашим радом народ ништа и нема и не видим штету дал се састајали или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељо

28.02.2017 20:15

Тотално управу , Али не могу уцењени криминалци

Name

столе

28.02.2017 20:23

Свака част золе

Name

Херцег

28.02.2017 20:24

А у Републици Српској није самовоља једног цовјека,јели црвени кмеру. Треба све аутократе скинути са власти,инаце пропадамо и економски и политицки.

Name

бура

28.02.2017 20:13

Тако је Анштајне

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

28.02.2017 20:23

Наравно да треба бити мудар и наставити с радом а чекати повољан моменат и сигнал подршке од неког јаког савезника. Само луд човјек може стављати на коцку интересе РС па лупати час напустите заједничке органе час немојте, попут погубљеног Милорада. Заиста нема основне мудрости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срце јунацко

28.02.2017 21:34

....а ста це ти "јаки савезници" ...?? крени....није ваљда да си глиста да цекас кису да изадјес из земље

Name

КИКИ

28.02.2017 21:46

Сигнал цекати од Трампа.

Name

Бајке

28.02.2017 21:31

Иванић трпи највећи терет тренутне ситуације. Народна скупштина је и одржана да би му помогли у одбрани од Бакира, само што сзп то није препознао или није хтјео да препозна. Сам Иванић је рекао да су он и Додик били усаглашени по питању предложених одлука. Какву игру игра сзп, немају измедју себе усаглашене ставове, а изјаве су им доказ да не знају шта раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.бајке

28.02.2017 22:20

Иваниц је тренутно највеци демагог и ништа он не трпи,он својим Србовањем покушава да прикрије свој нерад и одговорност.Цовјек се тотално погубио он у једној реценици оптузује Бакира за паралеризам а у другој сам казе како је и он то радио(слао писмо Хагу прошле године а крио од друга два цлана пресједништва),затим извео војску за дан Р.Српске а друга два цлана нису била за то.Јели ви факат мислите да би Бакир кренуо у ову авантуру да нема законску основу.Бакир јесте зло али вјерујте вјешто користи све што му Српски политицари потуре на тасни.По закону из 2002 који ниједан политицар из Р.Српске није оспорио за 15 година Софтиц је правни заступник БиХ и то је то.Е сад Српски политицари знају ово исто и зато су се сад разгаламили небили сакрили своју одговорност.А како је Иваниц кренуо откривати неке ствари о себи могао би кад се ово слегне и кривицну пријаву попит за кршење устава БиХ,и онда це опет бити јој куку сви су против нас.

Name

Разум

28.02.2017 22:56

Треба разумјети Шаровића и Мектића, они су ван Савјета министара потпуно небитни. Зато, дај нек траје док траје,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

28.02.2017 23:39

.... брани интересе...!? Брани злочин .

ОДГОВОРИТЕ