Predstavnici Srpske brane njene interese!

Savjet ministara je danas održao sjednicu na kojoj su razmatrana pitanja koja se odnose na evropsku agendu i na poboljšanja standarda građana, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Mirko Šarović i dodao da srpski ministri u Savjetu ministara BiH štite interese Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 28.02.2017 | 20:46
Predstavnici Srpske brane njene interese!
"Ako neko misli da je blokada Savjeta ministara ili izlazak Srba iz Zajedničkih instiucija BiH pravi potez neka odgovori šta bi se time dobilo. Šta je cilj takvih ideja? Da li je to interse Republike Srpske i da li se tako brane njeni intersi u BiH", pita zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Mirko Šarović.

Odnosi među parlamentarnim strankama su složeni i dok se to ne riješi institucije će raditi, kaže Šarović.

"Da li je to tehnički mandat, privremeni ili manjinski stvar je definicije", smatra Šarović i dodaje da bi možda nabolje bilo reći da je na sceni ,,briselska koalicija'' koja radi sve ono što je neohodno za evropki put zemlje.

Parlamentaci iz reda Saveza za promjene smatraju da će zajedničke institucije BiH funkcionisati, ali ne na način kao da se ništa nije desilo.

"Neke stvari u BiH će se morati riješiti bez obzira na ishod sudskog postupka u vezi zahtjeva za reviziju presude", kaže poslanik NDP-a Momčilo Novaković i dodaje da pravni tim te stranke uveliko radi na pripremi krivičnih prijava protiv Bakira Izetbegovića i Sakiba Softića.

(BN televizija)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Zool

28.02.2017 19:56

Napustiti institucije i stvoriti totalnu blokadu države u suprotnom ce opet svaka suša da radi šta hoće.Mora se stati u kraj samovolji jednog čovjeka ma ko on sutra opet bio!Svejedno vašim radom narod ništa i nema i ne vidim štetu dal se sastajali ili ne.

ODGOVORITE
Name

Veljo

28.02.2017 20:15

Totalno upravu , Ali ne mogu ucenjeni kriminalci

Name

stole

28.02.2017 20:23

Svaka čast zole

Name

Herceg

28.02.2017 20:24

A u Republici Srpskoj nije samovolja jednog covjeka,jeli crveni kmeru. Treba sve autokrate skinuti sa vlasti,inace propadamo i ekonomski i politicki.

Name

bura

28.02.2017 20:13

Tako je Anštajne

ODGOVORITE
Name

DD

28.02.2017 20:23

Naravno da treba biti mudar i nastaviti s radom a čekati povoljan momenat i signal podrške od nekog jakog saveznika. Samo lud čovjek može stavljati na kocku interese RS pa lupati čas napustite zajedničke organe čas nemojte, poput pogubljenog Milorada. Zaista nema osnovne mudrosti.

ODGOVORITE
Name

srce junacko

28.02.2017 21:34

....a sta ce ti "jaki saveznici" ...?? kreni....nije valjda da si glista da cekas kisu da izadjes iz zemlje

Name

KIKI

28.02.2017 21:46

Signal cekati od Trampa.

Name

Bajke

28.02.2017 21:31

Ivanić trpi najveći teret trenutne situacije. Narodna skupština je i održana da bi mu pomogli u odbrani od Bakira, samo što szp to nije prepoznao ili nije htjeo da prepozna. Sam Ivanić je rekao da su on i Dodik bili usaglašeni po pitanju predloženih odluka. Kakvu igru igra szp, nemaju izmedju sebe usaglašene stavove, a izjave su im dokaz da ne znaju šta rade.

ODGOVORITE
Name

Re.bajke

28.02.2017 22:20

Ivanic je trenutno najveci demagog i ništa on ne trpi,on svojim Srbovanjem pokušava da prikrije svoj nerad i odgovornost.Covjek se totalno pogubio on u jednoj recenici optuzuje Bakira za paralerizam a u drugoj sam kaze kako je i on to radio(slao pismo Hagu prošle godine a krio od druga dva clana presjedništva),zatim izveo vojsku za dan R.Srpske a druga dva clana nisu bila za to.Jeli vi fakat mislite da bi Bakir krenuo u ovu avanturu da nema zakonsku osnovu.Bakir jeste zlo ali vjerujte vješto koristi sve što mu Srpski politicari poture na tasni.Po zakonu iz 2002 koji nijedan politicar iz R.Srpske nije osporio za 15 godina Softic je pravni zastupnik BiH i to je to.E sad Srpski politicari znaju ovo isto i zato su se sad razgalamili nebili sakrili svoju odgovornost.A kako je Ivanic krenuo otkrivati neke stvari o sebi mogao bi kad se ovo slegne i krivicnu prijavu popit za kršenje ustava BiH,i onda ce opet biti joj kuku svi su protiv nas.

Name

Razum

28.02.2017 22:56

Treba razumjeti Šarovića i Mektića, oni su van Savjeta ministara potpuno nebitni. Zato, daj nek traje dok traje,.

ODGOVORITE
Name

Sale

28.02.2017 23:39

.... brani interese...!? Brani zločin .

ODGOVORITE