Добри услови за студенте на Палама

Представници Уније студената Републике Српске, Студентског центра “Никола Тесла” из Бањалуке и Студентског центра Пале одржали су данас састанак након чега су обишли новоизграђене студентске домове у Палама. Разговарало се о условима у домовима, студентском стандарду, али и корацима које је потребно предузети у наредном периоду.

Република Српска 28.02.2017 | 20:15
Добри услови за студенте на Палама
Студенти који су смјештени у домовима на Палама кажу да су задовољни условима, који су, како поручују, значајно бољи у односу на оне који су имали раније. У наредном периоду очекују и рјешавање одређених недостатака.

“Неопходан нам је Интернет, то смо већ договорили са директором и ускоро ће бити. Потребна нам је читаоница, тв сала...”, изјавио је предсједник Омладинско-студентског парламента Пале Немања Радић.

Да услови у студентским домовима на Палама буду још бољи напоре ће уложити руководоство Студентског центра, те Уније студената Републике Српске.

“У наредном периоду са ресорним министарствима и Владом Републике Српске покушаћемо наћи средства како би се обезбиједиле све активности које су потребне једном студентском центру”, истакао је предсједник Уније студената Републике Српске Милан Милишић.

Директор Студентског центра на Палама Дамјан Шкипина изјавио је да постоје обећања ресорног министра да ће се у наредном периоду ријешити сви недостаци, те да ће се заокружити комплекс.

У паљанским студентским домовима тренутно борави 530 студената. За већину њих од великог значаја је близина факултета. Међутим, они који студирају на Факултету физичког васпитања и спорта на Стамболчићу принуђени су да возаре десетак километара како би стигли на предавања. Рјешавање овог проблема се назире, с обзиром на то да је покренут захтјев да се сједиште факултета пребаци у објекат некадашњег студентског центра на Корану, који је у власништву Владе Републике Српске. Подршку иницијативи пружила је Унија студената, али и локална заједница.

“Већ сљедеће седмице ће се поднијети допис који ће ићи на неколико адреса, прије свега то су ресорно министарство и Влада Републике Српске. Биће у виду молбе да се омогући и дају на кориштење ДИФ-у објекти на Корану”, поручио је Милишић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић поручио је да локална заједница од почетка даје подршку пресељењу ДИФ-а.

“Покренуте су активности и с обзиром на то да је држава власник студентских домова, ми смо рекли да немамо ништа против и да ћемо дати пуну подршку, чак предвидјети одређена средства. Локална заједница је врло заинтересована и када је у питању активирање базена на Корану и осталих пратећих садржаја који су још у доба Олимпијаде били у функцији”, додао је Југовић.

У Унији студената Републике Српске поручују да ће уложити максималне напоре да побољшају студентски стандард, а како истичу, настојаће и да школарина у Српској и даље буде најјефтинија у регији.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Радмило

01.03.2017 09:44

Домови су одлични, још само да се среде неке ситнице, поздрав за директора Дамјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

01.03.2017 10:05

Зграде су врхунске, ко Момо и Узеир.

Name

Маја

01.03.2017 10:05

Домови су добри? лифтови висе не раде него раде, храна дан добра два не ваља, малтер са зидова отпада, пола утицница не ради, весерај лос. Много добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

01.03.2017 11:12

Питајте ролета носоњу јели исплатио лову студентским лидерима из днс?

ОДГОВОРИТЕ