Dobri uslovi za studente na Palama

Predstavnici Unije studenata Republike Srpske, Studentskog centra “Nikola Tesla” iz Banjaluke i Studentskog centra Pale održali su danas sastanak nakon čega su obišli novoizgrađene studentske domove u Palama. Razgovaralo se o uslovima u domovima, studentskom standardu, ali i koracima koje je potrebno preduzeti u narednom periodu.

Republika Srpska 28.02.2017 | 20:15
Dobri uslovi za studente na Palama
Studenti koji su smješteni u domovima na Palama kažu da su zadovoljni uslovima, koji su, kako poručuju, značajno bolji u odnosu na one koji su imali ranije. U narednom periodu očekuju i rješavanje određenih nedostataka.

“Neophodan nam je Internet, to smo već dogovorili sa direktorom i uskoro će biti. Potrebna nam je čitaonica, tv sala...”, izjavio je predsjednik Omladinsko-studentskog parlamenta Pale Nemanja Radić.

Da uslovi u studentskim domovima na Palama budu još bolji napore će uložiti rukovodostvo Studentskog centra, te Unije studenata Republike Srpske.

“U narednom periodu sa resornim ministarstvima i Vladom Republike Srpske pokušaćemo naći sredstva kako bi se obezbijedile sve aktivnosti koje su potrebne jednom studentskom centru”, istakao je predsjednik Unije studenata Republike Srpske Milan Milišić.

Direktor Studentskog centra na Palama Damjan Škipina izjavio je da postoje obećanja resornog ministra da će se u narednom periodu riješiti svi nedostaci, te da će se zaokružiti kompleks.

U paljanskim studentskim domovima trenutno boravi 530 studenata. Za većinu njih od velikog značaja je blizina fakulteta. Međutim, oni koji studiraju na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta na Stambolčiću prinuđeni su da vozare desetak kilometara kako bi stigli na predavanja. Rješavanje ovog problema se nazire, s obzirom na to da je pokrenut zahtjev da se sjedište fakulteta prebaci u objekat nekadašnjeg studentskog centra na Koranu, koji je u vlasništvu Vlade Republike Srpske. Podršku inicijativi pružila je Unija studenata, ali i lokalna zajednica.

“Već sljedeće sedmice će se podnijeti dopis koji će ići na nekoliko adresa, prije svega to su resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske. Biće u vidu molbe da se omogući i daju na korištenje DIF-u objekti na Koranu”, poručio je Milišić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović poručio je da lokalna zajednica od početka daje podršku preseljenju DIF-a.

“Pokrenute su aktivnosti i s obzirom na to da je država vlasnik studentskih domova, mi smo rekli da nemamo ništa protiv i da ćemo dati punu podršku, čak predvidjeti određena sredstva. Lokalna zajednica je vrlo zainteresovana i kada je u pitanju aktiviranje bazena na Koranu i ostalih pratećih sadržaja koji su još u doba Olimpijade bili u funkciji”, dodao je Jugović.

U Uniji studenata Republike Srpske poručuju da će uložiti maksimalne napore da poboljšaju studentski standard, a kako ističu, nastojaće i da školarina u Srpskoj i dalje bude najjeftinija u regiji.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Радмило

01.03.2017 09:44

Домови су одлични, још само да се среде неке ситнице, поздрав за директора Дамјана.

ODGOVORITE
Name

jovica

01.03.2017 10:05

Zgrade su vrhunske, ko Momo i Uzeir.

Name

Maja

01.03.2017 10:05

Domovi su dobri? liftovi vise ne rade nego rade, hrana dan dobra dva ne valja, malter sa zidova otpada, pola uticnica ne radi, veseraj los. Mnogo dobro.

ODGOVORITE
Name

Mile

01.03.2017 11:12

Pitajte roleta nosonju jeli isplatio lovu studentskim liderima iz dns?

ODGOVORITE