Трка за Златну копачку - девет асова у само четири бода!

Викенд за нама додатно искомпликовао ситуацију. . .

Фудбал 02.03.2017 | 00:00
Трка за Златну копачку - девет асова у само четири бода!
Још један узбудљив викенд је за нама, а ионако узбудљива трка за Златну копачку постала је још узбудљивија.

Прошле недеље имали смо трилинг на врху, сада се на челу издвојио Лионел Меси, јер суГонзало Игуаин и Един Џеко "постили", али зато многи други и те како мрсили, па се ситуација иза омаленог Аргентинца додатно закомпликовала. Тако тренутно имамо чак осам фудбалера у само три бода. Од другог до деветог места... 

Фантастичан викенд имали су Роберт Левандовски и Хари Кејн. Њих двојица постигли су по три гола. По два су дали Обамејан и Белоти, а погађали су и Лукаку, Лаказет, Роналдо, Дост...

Гол је дао и Единсон Кавани, али већ смо више пута причали о томе да је његова несрећа у томе што је коефицијент француске лиге 1,5, па ће тако тешко успети да до краја изнесе ову борбу са играчима који су иначе дали мање голова од њега.

На овој табели видите само 15 првопласираних. Једнак број голова као Кристијано Роналдо постигли су још Дијего Коста, Икарди, Мертенс... Један мање (15) дао је Ибрахимовић, а онда следе Дефо и Имобиле са по 14. 

Сваки од ових играча само једним хет-триком пење се у сам врх и постаје кандидат заЗлатну копачку. Заиста не памтимо да смо имали узбудљивију борбу за престижни трофеј који је тренутно у рукама Луиса Суареза.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар