Чистка голмана у Манчестер Ситију: Браво би могао у Бундеслигу!

Чилеански голман се није прославио на Острву.

Фудбал 02.03.2017 | 12:30
Чистка голмана у Манчестер Ситију: Браво би могао у Бундеслигу!
Пеп Гвардиола је спреман да призна грешку са Клаудијом Бравом. И захвали му се после само једне сезоне у Манчестер Ситију. О трансферу Чилеанца се увелико спекулише, све је дужа и листа кандидата за његово довођење, а на њој је наводно и РБ Лајпциг.

Гвардиола је инсистирао прошлог лета на довођењу Брава и због тога прецртао Џоа Харта. Манчестер Сити је Барселони платио чак 18.000.000 евра на име обештећења у трансферу за Брава. Што га је чинило најскупљим фудбалером старијим од 32 године у историји фудбала. Међутим, Чилеанац је у више наврата слабим интервенцијама коштао Грађане и на крају изгубио место стартера од искусног Вилија Кабаљера који је прошлог лета био на ивици одласка из клуба, али је ипак остао.

Према наводима са Острва, Сити ће се на крају сезоне решити и Брава, и Кабаљера и Харта који се враћа са позајмице из Торина. Планира се довођење скупоценог голмана, спекулише се о Хандановићу, а сигурно долази и одлични Херонимо Руљи којег су капарисали још прошлог лета у Реал Сосиједаду.  

Сада се најављује да је РБ Лајпциг најозбиљнији кандидат за довођење Чилеанца. Иако је Лајпциг познат по политици да не доводи играче старије од 24 године, шушка се да ће наредног лета одустати од тог правила како би купио искуство ако се пласира у Лигу шампиона. Браво има 33 године, искуство из Барселоне и добро би дошао Биковима на члијем голу стоји Петер Гулачи. Алтернативе су млади Милер и искусни Колтори, али њих обојица би могли да оду из клуба на крају сезоне. Још летос се најављивало да ће Лајпциг покушати да доведе Тима Хорна из Келна или Бернда Леноа из Леверкузена, али су дали шансу Гулачију. Сада је Браво први пик... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар