Čistka golmana u Mančester Sitiju: Bravo bi mogao u Bundesligu!

Čileanski golman se nije proslavio na Ostrvu.

Fudbal 02.03.2017 | 12:30
Čistka golmana u Mančester Sitiju: Bravo bi mogao u Bundesligu!
Pep Gvardiola je spreman da prizna grešku sa Klaudijom Bravom. I zahvali mu se posle samo jedne sezone u Mančester Sitiju. O transferu Čileanca se uveliko spekuliše, sve je duža i lista kandidata za njegovo dovođenje, a na njoj je navodno i RB Lajpcig.

Gvardiola je insistirao prošlog leta na dovođenju Brava i zbog toga precrtao Džoa Harta. Mančester Siti je Barseloni platio čak 18.000.000 evra na ime obeštećenja u transferu za Brava. Što ga je činilo najskupljim fudbalerom starijim od 32 godine u istoriji fudbala. Međutim, Čileanac je u više navrata slabim intervencijama koštao Građane i na kraju izgubio mesto startera od iskusnog Vilija Kabaljera koji je prošlog leta bio na ivici odlaska iz kluba, ali je ipak ostao.

Prema navodima sa Ostrva, Siti će se na kraju sezone rešiti i Brava, i Kabaljera i Harta koji se vraća sa pozajmice iz Torina. Planira se dovođenje skupocenog golmana, spekuliše se o Handanoviću, a sigurno dolazi i odlični Heronimo Rulji kojeg su kaparisali još prošlog leta u Real Sosijedadu.  

Sada se najavljuje da je RB Lajpcig najozbiljniji kandidat za dovođenje Čileanca. Iako je Lajpcig poznat po politici da ne dovodi igrače starije od 24 godine, šuška se da će narednog leta odustati od tog pravila kako bi kupio iskustvo ako se plasira u Ligu šampiona. Bravo ima 33 godine, iskustvo iz Barselone i dobro bi došao Bikovima na člijem golu stoji Peter Gulači. Alternative su mladi Miler i iskusni Koltori, ali njih obojica bi mogli da odu iz kluba na kraju sezone. Još letos se najavljivalo da će Lajpcig pokušati da dovede Tima Horna iz Kelna ili Bernda Lenoa iz Leverkuzena, ali su dali šansu Gulačiju. Sada je Bravo prvi pik... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar