Све судијске грешке и каталонска чудна рачуница: Реалу +13, Барси -6!

Према процени Мундо Депортива Краљевски клуб би тренутно требало да има чак 18 бодова мање од Блаугране?!

Фудбал 01.03.2017 | 20:30
Све судијске грешке и каталонска чудна рачуница: Реалу +13, Барси -6!
Дубоко подељена земља кад је фудбал у питању. И у Мадриду, али и у Каталонији, реч непристрасно не постоји у медијима. Престонички листови не устежу се да стану на страну Реала, каталонски по навици бране Барселону. Па тако после врло спорног пенала којим је Реал стигао до преокрета против Виљареала (3:2) каталонски Мундо Депортиво објављује списак свих судијских грешака из текуће сезоне и долази до закључка да би Краљевски клуб уместо овог једног вишка у праведном свету требало да има чак 18 бодова мање од Блаугране?!

Мундо је, наиме, израчунао да су судије Барсу скратиле за шест бодова, док су Реалу даровале чак 13. Па кад се Мадриђанима тих 13 одузме од постојећих 55 стиже се до бројке од 42 бода. Док се Барселони ових шест додаје на постојећих 54, па она иде на округло 60.

Брани се Ђерар Пике, који је цитирајући мадридске медије на Твитеру тврдио подсетио да је Барселони против Малаге (0:0) поништен његов, апсолутно регуларан гол, док је Реал до три бода у сусрету са истим ривалом (2:1) стигао захваљујући поготку Серхија Рамоса из офсајда. Против Виљареала Барси није свиран пенал због играња Бруна руком (1:1), Реалу јесте због истог греха истог играча.

Мундо иде и даље и наводи да су тројица судија посебно наклоњена Реалу: Ернандез Ернандез, Хил Манзано и Де Бургос Бенгоечеа.

Мадридски медији наравно одговарају Барселони и Виљареалу тврдњом да треба да науче да губе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар