Sve sudijske greške i katalonska čudna računica: Realu +13, Barsi -6!

Prema proceni Mundo Deportiva Kraljevski klub bi trenutno trebalo da ima čak 18 bodova manje od Blaugrane?!

Fudbal 01.03.2017 | 20:30
Sve sudijske greške i katalonska čudna računica: Realu +13, Barsi -6!
Duboko podeljena zemlja kad je fudbal u pitanju. I u Madridu, ali i u Kataloniji, reč nepristrasno ne postoji u medijima. Prestonički listovi ne ustežu se da stanu na stranu Reala, katalonski po navici brane Barselonu. Pa tako posle vrlo spornog penala kojim je Real stigao do preokreta protiv Viljareala (3:2) katalonski Mundo Deportivo objavljuje spisak svih sudijskih grešaka iz tekuće sezone i dolazi do zaključka da bi Kraljevski klub umesto ovog jednog viška u pravednom svetu trebalo da ima čak 18 bodova manje od Blaugrane?!

Mundo je, naime, izračunao da su sudije Barsu skratile za šest bodova, dok su Realu darovale čak 13. Pa kad se Madriđanima tih 13 oduzme od postojećih 55 stiže se do brojke od 42 boda. Dok se Barseloni ovih šest dodaje na postojećih 54, pa ona ide na okruglo 60.

Brani se Đerar Pike, koji je citirajući madridske medije na Tviteru tvrdio podsetio da je Barseloni protiv Malage (0:0) poništen njegov, apsolutno regularan gol, dok je Real do tri boda u susretu sa istim rivalom (2:1) stigao zahvaljujući pogotku Serhija Ramosa iz ofsajda. Protiv Viljareala Barsi nije sviran penal zbog igranja Bruna rukom (1:1), Realu jeste zbog istog greha istog igrača.

Mundo ide i dalje i navodi da su trojica sudija posebno naklonjena Realu: Ernandez Ernandez, Hil Manzano i De Burgos Bengoečea.

Madridski mediji naravno odgovaraju Barseloni i Viljarealu tvrdnjom da treba da nauče da gube.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar