Тринкијери пред Звезду: Сале је страшан кликераш, Бранко Лазић мој љубимац...

. . . Вујошевић ти развија и леву и десну и мозак и душу! Хвалоспеви Бамберговог тренера на рачун српске кошарке.

Кошарка 01.03.2017 | 14:45
Тринкијери пред Звезду: Сале је страшан кликераш, Бранко Лазић мој љубимац...
Отворено каже да завиди српским тренерима. Јер српски тренери раде са - српским кошаркашима. А они су по навици у самом врху европске и светске кошарке. Андреа Тринкијери зато у ексклузивном интервјуу за Спортски журнал износи низ хвалоспева на рачун чувене српске школе. И неких њених најистакнутијих представника.

Рецимо о Саши Ђорђевићу...

"Прво и најважније - Сале је мој велики пријатељ и много га ценим. Док је активно играо био је мој љубимац и страшан кликераш. Као тренер, он тачно зна како прићи играчима, шта питати, кад питати, кад се наљутити. Ово му је прва година, нова Лига, нова организација и ситуација као што је у Немачкој која захтева састав са шест домаћих играча, а не шест Срба, Литванаца или Грка. Такође треба знати да је Лига у овом тренутку квалитетнија од АБА лиге. Верујем у Салета и његов рад, резултати најбоље говоре. У врху је Бундеслиге и игра четрвртфинале Еврокупа", каже Тринкијери за Спортски журнал.

О Душку Вујошевићу, кога се дотакао одговарајући на питање зашто у Европи има све мање младих, добрих играча?

"Он ће ти развијати и леву и десну руку, и мозак и душу. Али сада му је тешко да нађе посао, зато што се данас без пара тражи резултат и брз успех, а о сутрашњици се не мисли".

Одговарајући на питање о играма српских играча у Бундеслиги Тринкијери се дотакао Лазића.

"Милосављевић је фантастичан тимски играч и друга виолина, он може да одигра на све три спољне позиције, али је проблем што Алба има лошу сезоу. Лучић је такође прави тимски играч, као и мој љубимац у Звезди Бранко Лазић".

Ипак, Стефан Јовић и Марко Симоновић, а не Лазић, нашли су се у Тринкијеријевом тиму сезоне у Евролиги.

"Бекови Љуљ, Де Коло, Теодосић и Јовић, центри Удо, Ајон, Весели и на крилима Мели, Симоновић, Датоме... И сви они на крају да оду на врата и куцају Василису Спанулису", категорички ће Тринкијери, који је за Журнал говорио и о томе шта мисли о новом евролигашком систему такмичења, шта мисли о спору Фибе и Евролиге, разликама у немачкој и српској кошарци...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар