Trinkijeri pred Zvezdu: Sale je strašan klikeraš, Branko Lazić moj ljubimac...

. . . Vujošević ti razvija i levu i desnu i mozak i dušu! Hvalospevi Bambergovog trenera na račun srpske košarke.

Košarka 01.03.2017 | 14:45
Trinkijeri pred Zvezdu: Sale je strašan klikeraš, Branko Lazić moj ljubimac...
Otvoreno kaže da zavidi srpskim trenerima. Jer srpski treneri rade sa - srpskim košarkašima. A oni su po navici u samom vrhu evropske i svetske košarke. Andrea Trinkijeri zato u ekskluzivnom intervjuu za Sportski žurnal iznosi niz hvalospeva na račun čuvene srpske škole. I nekih njenih najistaknutijih predstavnika.

Recimo o Saši Đorđeviću...

"Prvo i najvažnije - Sale je moj veliki prijatelj i mnogo ga cenim. Dok je aktivno igrao bio je moj ljubimac i strašan klikeraš. Kao trener, on tačno zna kako prići igračima, šta pitati, kad pitati, kad se naljutiti. Ovo mu je prva godina, nova Liga, nova organizacija i situacija kao što je u Nemačkoj koja zahteva sastav sa šest domaćih igrača, a ne šest Srba, Litvanaca ili Grka. Takođe treba znati da je Liga u ovom trenutku kvalitetnija od ABA lige. Verujem u Saleta i njegov rad, rezultati najbolje govore. U vrhu je Bundeslige i igra četrvrtfinale Evrokupa", kaže Trinkijeri za Sportski žurnal.

O Dušku Vujoševiću, koga se dotakao odgovarajući na pitanje zašto u Evropi ima sve manje mladih, dobrih igrača?

"On će ti razvijati i levu i desnu ruku, i mozak i dušu. Ali sada mu je teško da nađe posao, zato što se danas bez para traži rezultat i brz uspeh, a o sutrašnjici se ne misli".

Odgovarajući na pitanje o igrama srpskih igrača u Bundesligi Trinkijeri se dotakao Lazića.

"Milosavljević je fantastičan timski igrač i druga violina, on može da odigra na sve tri spoljne pozicije, ali je problem što Alba ima lošu sezou. Lučić je takođe pravi timski igrač, kao i moj ljubimac u Zvezdi Branko Lazić".

Ipak, Stefan Jović i Marko Simonović, a ne Lazić, našli su se u Trinkijerijevom timu sezone u Evroligi.

"Bekovi Ljulj, De Kolo, Teodosić i Jović, centri Udo, Ajon, Veseli i na krilima Meli, Simonović, Datome... I svi oni na kraju da odu na vrata i kucaju Vasilisu Spanulisu", kategorički će Trinkijeri, koji je za Žurnal govorio i o tome šta misli o novom evroligaškom sistemu takmičenja, šta misli o sporu Fibe i Evrolige, razlikama u nemačkoj i srpskoj košarci...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar