Тијана Богићевић на Евровизији

Представница Србије на 62. Песми Евровизије биће српска поп певачица Тијана Богићевић. Одлуку о српској представници донели су уредници Музичке редакције РТС-а.

Србија 28.02.2017 | 07:40
Тијана Богићевић на Евровизији
Тијана Богићевић тренутно живи и ради у Сједињеним Америчким Државама. Већ је учествовала на Песми Евровизије 2011. године као пратећи вокал, када је Србију представљала Нина Радојичић са пјесмом "Чаробан". Евровизијско искуство сматра непроцјењивим и увијек је прижељкивала да се поново појави на тој позорници.

Аутори овогодишње српске пјесме су музички продуценти, композитори и оснивачи "Сyмпхониx Интернатионал": Борислав Миланов, Бо Перссон, Јохан Алкенас и Лиса Анн-Мари Линдер.

Као аутори радили су на многим пројектима, а на Пјесми Евровизије су остварили значајне успјехе и били дио тима који је 2014. године побиједио на такмичењу са Кончитом Вурст и песмом "Рисе Лике а Пхоениx". Ауторски су тим нумере „Иф Лове Wас А Цриме", са којом је Бугарска прошле године освојила четврто место!

Током година радили су заједно или одвојено на многим албумима и сарађивали са умјетницима као што су Келлy Цларксон, Јохн Легенд, Кyлие Миногуе, Ладy Гага, Јонас Бротхерс, Токио Хотел, Марy Ј. Блиге, Армин Ван Бурен, Цонцхита Wурст, Јамироqуаи...

Такмичење за 62. Песму Евровизије биће одржано у Кијеву, Украјина. Полуфинала су заказана за 9. и 11. мај, док је велико финале 13. маја. Све три вечери РТС ће емитовати у директном преносу.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар