Сирија: 11 мртвих уочи преговора у Женеви

Најмање 11 особа погинуло је у ваздушним нападима у сиријској провинцију Идлиб коју контролишу побуњеници, саопштили су данас опозициони активисти, а до напада је дошло пред данашњи наставак женевских преговора између сиријске владе и опозиције.

Свијет 27.02.2017 | 21:22
Сирија: 11 мртвих уочи преговора у Женеви
Према непотврђеним извештајима, у нападима је убијен и други човек Ал Каиде Абдулах Мухамад Раџаб Абдулрахман, познатији под псеудонимом Ал Масри, некадашњи близак сарадник оснивача Ал Каиде Осаме Бин Ладена.

 Обавештајна група СИТЕ која прати активности екстремиста, саопштила је, на основу праћења џихадистичких профила на друштвеним мрежама, да постоји могућност да је у ноћашњем америчком нападу убијен заменик вође Ал Каиде Ајмана ел Завахирија.

Највећи део северозападне сиријске провинције Идлиб под контролом је побуњеника повезаних са Ал Каидом, а стотине хиљада Сиријаца живе у тој провинцији као избеглице.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да је убијено најмање седам цивила и четири неидентификоване особе и за напад је окривила сиријску власт. Она је навела и да је у нападу дроном убијен један од лидера Ал Каиде, али није могла да потврди да је реч о Ал Масрију.

Сиријска цивилна одбрана, позната као Бели шлемови, саопштила је да је у нападима погинуло 15 особа.

До напада на Идлиб дошло је пред данашњи састанак делегације сиријске опозиције са посредником УН у Женеви којим се настављају преговори између сиријске владе и опозиције о окончању шестогодишњег рата у Сирији.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар