Видео: Бешикташу велики дерби против Галатасараја!

Верујте децо, верујте у нас! Вратили се навијачи Бешикташа, Талиска на бизаран начин решио дерби, Подолски обукао погрешан дрес! Велика победа тима Сенола Гунеша на „Турк телеком арени“!

Фудбал 27.02.2017 | 21:40
Видео: Бешикташу велики дерби против Галатасараја!
Изгледа да нико не може да заустави Бешикташ на путу ка одбрани шампионског наслова! Нико, па ни омражени Галатасарај. Црно-бели су у дербију Истанбула славили у гостима на „Турк телеком арени“, задржавши четири бода више у односу на другопласирани Башакшехир, али је још важније да су из трке за титулом дефинитивно избацили Лавове, који после завршног меча 22. кола заостају чак десет корака.

Јунак победе (1:0) на терену највећег ривала био је БразилацТалиска. Непредвиди везиста, кога је Бенфика послала на позајмицу у Турску до краја сезоне, у 47. минуту је извео слободан ударац, лукаво нишанио ближи угао гола Фернанда Муслере, делује да би Уругвајац то лако ухватио, али је лопта у живом зиду погодила несрећеног Бруму, променила смер и завршила у мрежи.

Био је то седми погодак Талиске ове сезоне у Суперлиги на само 13 утакмици, па се може констатовати да је Бешикташ направио сјајан посао што га је довео на позајмицу. А Сенол Гунеш дефинитивно постаје специјалиста за Галату, пошто ју је у последних пет утакмица тукао трећи пут, уз два ремија.



Дуел на „Турк телеком арени“ обележио је повратак навијача Бешикташа на стадион Галатасараја. Њима је годинама био забрањен улаз на тај обејекат, Фудбалски савез Турске је проценио да су се сад стекли услови и није могло боље да прође за госте, јер је њихов тим славио. Повратак на трибине обележили су транспарентом:

„Веујте децо, верујте у нас, долазе лепи, много бољи дани“.

Делује да је заиста тако.

У Галатасарају ће, као по обичају у турском фудбалу, победу ривала оспорити упирањем прста ка судији Јилдириму. На терет му се највише сталвја одлука из првог дела, кад је можда могао да досуди једанастерац за домаћина после дуела штопера Нукана и нападача Озтекина, уследили су велики протести фудбалера екипе Игора Тудора, али није вредело.



Још један детаљ, који можда сведочи не само о играчком, него и организационом посрнућу Галатасараја. Немачки нападач Лукаш Подолски на дербију је играо у „погрешном“ дресу, јер се на терену појавио носећи опрему на коме изнад грба Галате стоје три, уместо четири звездице...

СУПЕРЛИГ - 22. коло

ПЕТАК

Ризе - Кајзери 2:4 (1:2)
/Квеуке 5, 90 пенал - Лавал 15, Вурал 43, Велитон 76, 90+3/

Касимпаша - Бурса 4:0 (1:0)
/Тити 44 пенал, Кеита 62, 68, Торун 76/

СУБОТА

Алања - Адана 4:1 (2:0)
/Лов 13п, Омеруо 37, Фернандез 74, Акбаба 90+4 - Гај 71 пенал/

Ахисар - Анталија 3:0 (1:0)
/Хурмачи 23, 55, Цевикер 49/

Коња - Трабзон 1:1 (0:0)
/Рангелов 47 - Родаљега 54/

НЕДЕЉА

Карабук - Ченчлербирлиги 1:0 (1:0)
/Селезњов 39 пенал/

Османли - Баскашехир 0:1 (0:1)
/Пектемек 7/

Гацијантеп - Фенербахче 1:1 (1:0)
/Јилмаз 11 - Ленс 23/

ПОНЕДЕЉАК

Галатасарај - Бешикташ 0:1 (0:0)
/Талиска 47/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар