Video: Bešiktašu veliki derbi protiv Galatasaraja!

Verujte deco, verujte u nas! Vratili se navijači Bešiktaša, Taliska na bizaran način rešio derbi, Podolski obukao pogrešan dres! Velika pobeda tima Senola Guneša na „Turk telekom areni“!

Fudbal 27.02.2017 | 21:40
Video: Bešiktašu veliki derbi protiv Galatasaraja!
Izgleda da niko ne može da zaustavi Bešiktaš na putu ka odbrani šampionskog naslova! Niko, pa ni omraženi Galatasaraj. Crno-beli su u derbiju Istanbula slavili u gostima na „Turk telekom areni“, zadržavši četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Bašakšehir, ali je još važnije da su iz trke za titulom definitivno izbacili Lavove, koji posle završnog meča 22. kola zaostaju čak deset koraka.

Junak pobede (1:0) na terenu najvećeg rivala bio je BrazilacTaliska. Nepredvidi vezista, koga je Benfika poslala na pozajmicu u Tursku do kraja sezone, u 47. minutu je izveo slobodan udarac, lukavo nišanio bliži ugao gola Fernanda Muslere, deluje da bi Urugvajac to lako uhvatio, ali je lopta u živom zidu pogodila nesrećenog Brumu, promenila smer i završila u mreži.

Bio je to sedmi pogodak Taliske ove sezone u Superligi na samo 13 utakmici, pa se može konstatovati da je Bešiktaš napravio sjajan posao što ga je doveo na pozajmicu. A Senol Guneš definitivno postaje specijalista za Galatu, pošto ju je u poslednih pet utakmica tukao treći put, uz dva remija.



Duel na „Turk telekom areni“ obeležio je povratak navijača Bešiktaša na stadion Galatasaraja. Njima je godinama bio zabranjen ulaz na taj obejekat, Fudbalski savez Turske je procenio da su se sad stekli uslovi i nije moglo bolje da prođe za goste, jer je njihov tim slavio. Povratak na tribine obeležili su transparentom:

„Veujte deco, verujte u nas, dolaze lepi, mnogo bolji dani“.

Deluje da je zaista tako.

U Galatasaraju će, kao po običaju u turskom fudbalu, pobedu rivala osporiti upiranjem prsta ka sudiji Jildirimu. Na teret mu se najviše stalvja odluka iz prvog dela, kad je možda mogao da dosudi jedanasterac za domaćina posle duela štopera Nukana i napadača Oztekina, usledili su veliki protesti fudbalera ekipe Igora Tudora, ali nije vredelo.



Još jedan detalj, koji možda svedoči ne samo o igračkom, nego i organizacionom posrnuću Galatasaraja. Nemački napadač Lukaš Podolski na derbiju je igrao u „pogrešnom“ dresu, jer se na terenu pojavio noseći opremu na kome iznad grba Galate stoje tri, umesto četiri zvezdice...

SUPERLIG - 22. kolo

PETAK

Rize - Kajzeri 2:4 (1:2)
/Kveuke 5, 90 penal - Laval 15, Vural 43, Veliton 76, 90+3/

Kasimpaša - Bursa 4:0 (1:0)
/Titi 44 penal, Keita 62, 68, Torun 76/

SUBOTA

Alanja - Adana 4:1 (2:0)
/Lov 13p, Omeruo 37, Fernandez 74, Akbaba 90+4 - Gaj 71 penal/

Ahisar - Antalija 3:0 (1:0)
/Hurmači 23, 55, Ceviker 49/

Konja - Trabzon 1:1 (0:0)
/Rangelov 47 - Rodaljega 54/

NEDELJA

Karabuk - Čenčlerbirligi 1:0 (1:0)
/Seleznjov 39 penal/

Osmanli - Baskašehir 0:1 (0:1)
/Pektemek 7/

Gacijantep - Fenerbahče 1:1 (1:0)
/Jilmaz 11 - Lens 23/

PONEDELJAK

Galatasaraj - Bešiktaš 0:1 (0:0)
/Taliska 47/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar