Мурињо: Никад не молим играча, али навијачи могу!

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо мисли да ће фудбалер Златан Ибрахимовић и следеће сезоне играти за "Црвене ђаволе".

Фудбал 02.03.2017 | 11:30
Мурињо: Никад не молим играча, али навијачи могу!
Ибрахимовић је летос као слободан играч из Пари Сен Жермена прешао у Јунајтед, с којим је потписао једногодишји уговор, уз опцију продужења сарадње на још једну сезону.

Шведски фудбалер је постигао 26 голова у 38 утакмица ове сезоне, укључујући и два у недељној победи против Саутемтпона од 3:2, у финалу Лига купа.

"Никада не молим играча да игра за мој тим, али сви желимо и верујемо да ће (Ибрахимовић) остати још једну сезону. Никада не молим играча да потпише уговор. Али, ако је потребно, навијачи могу да оду до његове куће и остану тамо током целе ноћи", рекао је Мурињо.

Ибрахимовић је на Вемблију освојио 32. трофеј у каријери. У 19. минуту је из слободног ударца донео вођство Јунајтеду 1:0, а у 87. погодио главом за победу.

"Златан је добио утакмицу пошто је био изванредан. Када је отишао у Барселону (из Интера 2009) био сам веома тужан. Знам какав је потенцијал. Само смешан играч долази у Енглеску ако није уверен да ту може да игра. Ко о томе боље зна? Ни ја, ни ви. Када је одлучио да дође овде, знао је да је спреман. То није моја заслуга, већ његова", навео је Португалац.

Ибрахимовић је рекао да је у сваком клубу освојио трофеј.

"Ово ми је 32. трофеј. То сам предвидео. Настављам. Уживам у Енглеској. Што си старији, више цениш трофеј. Због овога сам дошао, да побеђујем, а то и радим", рекао је 35-годишњи Ибрахимовић.

Златан Ибрахимовић је летос као слободан играч стигао из Пари сен Жермена у Манчестер јунајтед, са којим је потписао једногодишњи уговор, уз опцију продужења сарадње на још једну сезону.

Жозе Мурињо инсистирао је на његовом доласку, упркос томе што су многи сматрали да је у позним играчким годинама, и да не може више да пржа сјајне партије као некад. Ипак, Португалац је био у праву када је рекао да је "Златан као вино - што старији то бољи".

Шведски фудбалер је постигао 26 голова у 38 утакмица ове сезоне, укључујући и два у синоћној победи против Саутемптона од 3:2, у финалу Лига купа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар