Додик: Неопходно српско јединство

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да представници Бошњака стално настоје да српском народу припишу геноцидно одређење, што је видљиво и из захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби против Србије, те да је због свега неопходно српско јединство.

Република Српска 27.02.2017 | 15:46
Додик: Неопходно српско јединство
"Због свега у Народној скупштини Републике Српске, у складу са нашим одговорностима морамо дефинисати јединствене политике. То мора бити урађено и због будућег времена", рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске и навео да бошњачка политика мора бити одбачена јер се њоме мајоризује српски народ у БиХ.

Он је предложио да се у скупштинским закључцима јасно одбаце политике које спроводи бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и да буду подржане активности предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића.

Додик каже да је неопходно затражити и да се органи БиХ извине Србији због недопустивог геста мржње, затим закључити да је немогуће да неко представља БиХ ако нема Срба, као и да буде укинут ОХР, а да Савјет за имплементацију мира престане са радом.

"Након што буде одбачен захтјев за ревизију пресуде, представници Републике Српске морају инсистирати да буде успостављен механизам координације у БиХ, затим усвојен закон о Уставном суду БиХ и одлазак страних судија. Осим овога, морају инсистирати на споразуму са Међународним монетарним фондом јер је Српска испунила све услове за аранжман са овом институцијом, за разлику од Федерације БиХ /ФБиХ/", додао је Додик.

Предсједник Српске нагласио је да тужба против Србије и Црне Горе није била легална ни 1993. године, када ју је поднио тадашњи лидер Бошњака Алија Изетбеговић.

Додик је истакао да је иницирањем захтјева за ревизију Изетбеговић дјеловао ванинституционално и у име једног народа, те да је изазвао озбиљну кризу.

"Било би добро и да Народна скупштина Републике Српске обавеже све нас да пошаљемо писма виђења ситуације свим важнијим међународним институцијама, високом представнику, европским парламентарцима, конгресменима, члановима руске Думе и свим важним факторима", рекао је Додик.

Он сматра да понашње српских представника у институцијама БиХ не смије ићи у правцу "распакивања" Дејтонског мировног споразума, односно да се не смије одустати од изворних надлежности које су предвиђене овим споразумом.

"Сједница скупштине данас је сазвана са најбољом намјером - да ће народни посланици, свјесни тренутка и одговорности, донијети одлуке у интерсу Републике Српске, и због тога позивам на једниство свих политичких представника. Не смијемо одустати од суштине, а то је позиција Српске у БиХ јер је за све што се ради у БиХ потребна сагласност Српске и ФБиХ", каже Додик.

Он је додао да се не смије заборавити шта је радила међународна заједница и високи представници када је ријеч о кршењу Дејтонског споразума.

"Ово је најбруталнији удар на функационисање институција БиХ јер је Изетбеговић са неформалном групом грађана донио одлуке без два конститутивна народа. Ово је кулминација стања у којој се БиХ налази од 1995. године до данас, гдје су вјерске и политичке гарнитуре бошњачког народа хтјеле да нам укину права", сматра Додик.

Предсједник Републике Српске оцијенио је да Бошњаци воде увијек исте политике, од Алије Изетбеговића, Хариса Силајџића, до Бакира Изетбеговића.

"Сјетимо се бутмирског процеса, реформе полиције, жеље за неком функционалном БиХ којој би Српска препустила сва права одлучивања на европском путу. Бошњачке представнике увијек окупи мржања према српском народу и Републици Српској", нагласио је Додик.

Он сматра да се не смије стећи утисак да Српска брани БиХ јер заправо брани процедуре.

Додик је истакао да мјера српске политике мора бити јединство Републике Српске и очувања Дејтонског споразума.

"Не смијемо заборавити чињеницу да је организована хајка правосудних институција БиХ на све из Српске. Може се очекивати да 11, 12, или 15. марта обуде подигнута оптужница за организовање референдума", рекао је Додик.

Он каже да се не може прихватити политика по којој су Срби геноцидни, а према којој је политика Бошњака "чиста и добра".

"Прича о европском путу прихватљива је за све нас, иако у вези са тим нисмо видјели уважавања, што је видљиво и из механизма координације којег сада нема, али и покушаја одузимања имовине Српске посредством институција БиХ. Како је могуће очекивати да неко у име БиХ пошаље попуњени упитник Бриселу о структури становништва без механизма координације?", пита Додик.

Додик је навео да је Република Српска за пут ка ЕУ, али да је упитна прича о атлантским интеграцијама.

"Нећемо више да одлучујемо у БиХ док не буду дефинисана важна питања за Републику Српску у Народњ скупштини Српске", рекао је Додик. 

Извор: Срна

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Здравко

27.02.2017 14:56

Направио си најсирмаснију земљу у европи својим преварама и крадјама и ти се ко несто бринес за Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стратегија

27.02.2017 15:15

Проблем мијења већим проблемом, како би народ заборавио. Али све ми се чини да су претјерали овај пут, до грла је дошло.

Name

Понеси заставу Милораде

27.02.2017 14:57

Милорад Додик одбија све ударе На Босну и Херцеговину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.02.2017 15:03

Тако је Миле! Поред политичког проблема имамо и економски, који је подједнако тежак. Шта ћемо са тим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2017 15:17

У Њемацку

Name

Карадоз

27.02.2017 15:10

На овој сједници се дискутује о садрзају писма које јос стоји затворено у Амбасади, брани се БиХ, напада се ревизија пресуде на дрзаву цији политицари јос нису насли за сходно да о томе расправљају.. Мозе ли се јос неком нормалном ово продавати под патриотизм?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАРАЂОРЂЕ

27.02.2017 15:50

ЈЕСТ МАЛО НЕЗГОДНО ВИДЈЕТИ ДА СЕ СРБИ МЕЂУСОБНО НЕ ГЛОЖЕ, АЛИ ШТА ЋЕШ!?

Name

Бла бла бла

27.02.2017 15:15

Овај је ко истросена грамофонска игла. Прескаце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

27.02.2017 15:19

Сад би ти јединство са издајницима. Зар нема границе лицемwрју твом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаг

27.02.2017 15:22

Али не пропуста да поред "осталих захтјева" укине и уставни суд и тузиластво...онако успут хахахаха.... Свако се цесе гдје га сврби... Додо је Бог :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

27.02.2017 15:23

Какво јединство? Јединство које ће штити твој криминал?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2017 16:22

Организовани колективни криминалци

Name

Макс

27.02.2017 15:28

Не бој се док је Здравка Крсмановића никада нећете изгубити.Рак рана сзп,све на своју руку.Као да је сву памет свијета покупио.А он јадо слуша Бојану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

27.02.2017 15:30

МА ЗНАМО МИ ДА НАС БАКИР НЕ ВОЛИ, ТО МУ ЈЕ У ГЕНИМА, АЛИ КО ЈЕ РС НАНИО ВИШЕ -ШТЕТЕ, ОН КОЈИ ЛАПРДА ИЛИ ОВА ВЛАСТ У РС КОЈА НАС ЈЕ ОСИРОМАШИЛА, ОПЉАЧКАЛА ИМОРАЛНО ДЕГРАДИРАЛА. ПРВО СЕ ЊИХ МОРАМО РИЈЕШИТИ И СТРПАТИ У ЗАТВОР, А ОНДА ЕКОНОМСКИ ОЈАЧАНИ СЕ ЛАКО МОЖЕМО БОРИТИ ПРОТИВ БАКИРА И ЊЕМУ СЛИЧНИХ, СВЕ ДО ТАДА САМО ДАЈЕМО АЛИБИ ОВОЈ ЗЛОЧИНАЧКОЈ ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузна реалност

27.02.2017 15:31

Нејприје крадја без граница па захтијев за "српским јединством"! Какав лицемјер! Ста долази иза тога? Ја казем свеопсти потоп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XYЗ

27.02.2017 15:33

Прво закуха са цијелим свијетом, уништи земљу, па онда позива на "српско јединство".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

27.02.2017 15:44

Потребно је јединство и када се тросе паре.У просеку добри смо .Ја имам 400 км па ја и посланици и министри у просеку имамо око 6000км месецну плату.Сјетите се мало и бораца а не само када је вама криза .Нама је од почетка 92 беспарица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко

27.02.2017 15:50

Ја због тебе не могу мјесецно 500 км зарадити а ти брqнис као свој народ ти си нас у јос вецу биједу гурнуооо али сваком додје крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

27.02.2017 15:58

Ма сацете се ви договорити посто вам треба договор ради ММФа а ми обицан народ и даље морамо трпити а наса деца неце ниста имати сем дуга који сте ви направили и покрали милијарде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2017 16:21

Нема од те љубави ниста. Викно је њима Новалић момчаки сад нек се позива на јединство колико хоће.

Name

цвијет

27.02.2017 16:15

Годинама прица исто,о економији ријетко,понекад,у стилу,неце народ ради.Недостаје оно.....за 500 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсто

27.02.2017 16:30

Коментари су све острији и острији, бице весело наредних мјесеци јер пљацка се као никад до сада, а народ све мање и мање има. При томе неце висе нико да цути,па це сваки дан на видјело да излази информација о пљацки и отимацини појединаца. Бахато, право бахато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

27.02.2017 16:43

Само да нам побиједи нас ВУЦКО у србији И све це се смирити ко да никад ниста није било.Бакир добио поене од своих оваца.Додик И клапа добили од својих онај Цовиц кобајаги није нинацијој страни тако да це и он убрати Ко це најгоре проци па обицан свијет само це се вјероватно питати ста нам се ово догадја

Name

Оо

27.02.2017 17:00

Какво црно јединство

Name

лингуа мендум

27.02.2017 16:56

Неписмењаце, не мозете дефинисати јединствене политике него јединствену политику. Оно сто је јединствено то је сустински једно па се користи једнина а не мнозина. Умјесто сто си ставио наоцари, боље да си отисао на радницки универзитет, да регуларно заврсис бар цетири разреда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

27.02.2017 17:41

А паре да остану у фамилији...

Name

Хоће миле

27.02.2017 17:28

Као код тита кад било:Тито то смо сви ми! Сад Додик хоће: Додик то смо сви ми,односно,криминалци то смо сви ми. Хоће човјек да криминалну одговорност подјели са грађанима,једино што би дијелио са нама. Сви требамо бити одговорни,мања је казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласачи

27.02.2017 17:34

Сви они који гласају за Додика морају бити свјесни да гласају за либерални криминал. Морају сносити одговорност за свој избор. Изласком на лажни референдум грађани су показали да се солидаришу са Додиковом криминалном политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.02.2017 17:40

Гладаци су ....

Name

Оо

27.02.2017 17:48

Свака цаст за овај текст

Name

Ре

27.02.2017 21:13

Браво

Name

Имас га

27.02.2017 17:45

Сви смо јединствени да ти морас на дозивотну робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2017 21:12

Не само он, пола дрзавне администрације мора одговарати за поцињене пљацке.