Мугуруза: Не сјећам се Шарапове!

Шпанска тенисерка показала велико непоштовање према старијој и далеко успешнијој колегиници.

Тенис 01.03.2017 | 15:45
Мугуруза: Не сјећам се Шарапове!
Гарбиње Мугуруза, тренутно најбоља шпанска тенисерка, актуелна шампионка Ролан Гароса и седма играчица на светској лествици, некада заиста уме да запрепасти изјавама.

Тако је прошле године рекла да међу играчицама практично нема пријатељства, за разлику од мушкараца, што је увредило многе њене колегинице. Овај пут није циљала цео WТА караван, већ једну особу. И то Марију Шарапову која се у априлу враћа на терене по истеку суспензије због допинга. Зашто, то заиста није јасно. Истина, на сва три сусрета са лепом сибирском Машом доживела је поразе, па је можда у питању баш то.

"Играчице уопште нису заинтересоване за причу о њеном повратку. Ја се лично ни не сећам Шарапове! Признајем само да је то добра вест за турнире. пре свега због пажње медија и навијача, али опет, нас то никаком не интересује!", изјавила је 23-годишња девојка рођена у Венецуели.

Шарапова, некада најбоља тенисерка света, суспендована је од 12. марта 2016. на годину дана због коришћења лека Мелдонијум. Како сама наводи, она је тај лек користила протеклих 10 година и није знала да се, од јануара те године, нашао на листи забрањених супстанци.

Маша се у каријери мучила са бројним повредама, највише рамена које је и оперисала, али је успела да се након опоравка и дуге паузе поново врати на врх светског тениса, а успут и освоји олимпијско сребро. За разлику од тог периода, овога пута Шарапова је могла неометано да тренира, па ће се њене ривалке веома брзо присетити лика и дела Рускиње. Очекује се да њен први наступ након суспензије буде на турниру у Штутгарту који се игра крајем априла.

Извор: моззартспорт/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар