Muguruza: Ne sjećam se Šarapove!

Španska teniserka pokazala veliko nepoštovanje prema starijoj i daleko uspešnijoj koleginici.

Tenis 01.03.2017 | 15:45
Muguruza: Ne sjećam se Šarapove!
Garbinje Muguruza, trenutno najbolja španska teniserka, aktuelna šampionka Rolan Garosa i sedma igračica na svetskoj lestvici, nekada zaista ume da zaprepasti izjavama.

Tako je prošle godine rekla da među igračicama praktično nema prijateljstva, za razliku od muškaraca, što je uvredilo mnoge njene koleginice. Ovaj put nije ciljala ceo WTA karavan, već jednu osobu. I to Mariju Šarapovu koja se u aprilu vraća na terene po isteku suspenzije zbog dopinga. Zašto, to zaista nije jasno. Istina, na sva tri susreta sa lepom sibirskom Mašom doživela je poraze, pa je možda u pitanju baš to.

"Igračice uopšte nisu zainteresovane za priču o njenom povratku. Ja se lično ni ne sećam Šarapove! Priznajem samo da je to dobra vest za turnire. pre svega zbog pažnje medija i navijača, ali opet, nas to nikakom ne interesuje!", izjavila je 23-godišnja devojka rođena u Venecueli.

Šarapova, nekada najbolja teniserka sveta, suspendovana je od 12. marta 2016. na godinu dana zbog korišćenja leka Meldonijum. Kako sama navodi, ona je taj lek koristila proteklih 10 godina i nije znala da se, od januara te godine, našao na listi zabranjenih supstanci.

Maša se u karijeri mučila sa brojnim povredama, najviše ramena koje je i operisala, ali je uspela da se nakon oporavka i duge pauze ponovo vrati na vrh svetskog tenisa, a usput i osvoji olimpijsko srebro. Za razliku od tog perioda, ovoga puta Šarapova je mogla neometano da trenira, pa će se njene rivalke veoma brzo prisetiti lika i dela Ruskinje. Očekuje se da njen prvi nastup nakon suspenzije bude na turniru u Štutgartu koji se igra krajem aprila.

Izvor: mozzartsport/blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar