БЕЛ: Бомба Косановића – Јанковић испустио бивши клуб! Андерлехт ''јури'' Бриж!

Реми у дуелу Стандарда и Мехелена – 2:2.  Пројектил у Бирселу одјекнуо чак до Брижа! Нема спавања, Тилеманс жели титулу! Нова фантастична утакмица суперталентованог везисте Андерлехта - 2:0.

Фудбал 27.02.2017 | 12:15
БЕЛ: Бомба Косановића – Јанковић испустио бивши клуб! Андерлехт ''јури'' Бриж!
Ако је било неке дилеме – сад их нема ни најмање. Плеј-оф белгијског првенства ове сезоне ће остати недосањан сан за Стандард из Лијежа. Екипа Александра Јанковића успела је да прекине мини серију Мехелена од два узастопна тријумфа, али тешко да се задовољила ремијем – 2:2

Видели смо много тога у Лијежу. Сјајан гол је постигао потенцијални репрезентативац Србије Милош Косановић. Он је у 40.минуту наместио лопту на неких 17 метара од гола, а потом левицом сметио лопту у мрежу.

Стандард има Косановића, има и одличан нападачки тандем, али кубури са дефанзивном игром. Видело се то и приликом голова Ритса. Бивши Јанковићев клуб је за четири минута постигао два гола. Оба пута је на готово идентичан начин понетирао Ритс.

Ипак, ту није стављена тачка на утакмицу. Врло брзо је изједначио Орландо Са. Нападао је у наставку Стандард, али није успео да стигне до целог плена.

Ако су у Брижу након убедљивог славља над Зулте Варегемом (5:0) мирно спавали две вечери, ове су доживели озбиљно буђење из спокојног сна, јер је у Бриселу одјекнула жестока бомба, коју је у 50. минуту дербија између Андерлехта и Генка активирао Јури Тилеманс! Један од најтраженијих везних играча у Европи постигао је још један фантастичан погодак у овој сезони, можда и најспектакуларнији до сада и потврдио славље свог тима у овој утакмици - 2:0 (1:0).

Тај Тилемансов пројектил, који је завршио по пречком гола Метјуа Рајана није био све што је 19-годишњи белгијски везиста урадио на овој утакмици. Андерлехт је повео голом Каре Мбођија у 32. минуту и то након прекида који је постигао управо Тилеманс.

Фантастични везиста клуба из Брисела, чија вредност се процењује на око 30.000.000 евра, са данашњим голом је дошао до цифре од 12 погодака у овој сезони, док је центаршут за Мбођија био његова укупно осма асисистенција у Про лиги.

Андерлехт се са три нова бода изједначио са актуалним шампионом на врху табеле, док је Генк остао на корак испод плеј-офа за шампионску титулу, на разочаравајућем седмом месту.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар