BEL: Bomba Kosanovića – Janković ispustio bivši klub! Anderleht ''juri'' Briž!

Remi u duelu Standarda i Mehelena – 2:2.  Projektil u Birselu odjeknuo čak do Briža! Nema spavanja, Tilemans želi titulu! Nova fantastična utakmica supertalentovanog veziste Anderlehta - 2:0.

Fudbal 27.02.2017 | 12:15
BEL: Bomba Kosanovića – Janković ispustio bivši klub! Anderleht ''juri'' Briž!
Ako je bilo neke dileme – sad ih nema ni najmanje. Plej-of belgijskog prvenstva ove sezone će ostati nedosanjan san za Standard iz Liježa. Ekipa Aleksandra Jankovića uspela je da prekine mini seriju Mehelena od dva uzastopna trijumfa, ali teško da se zadovoljila remijem – 2:2

Videli smo mnogo toga u Liježu. Sjajan gol je postigao potencijalni reprezentativac Srbije Miloš Kosanović. On je u 40.minutu namestio loptu na nekih 17 metara od gola, a potom levicom smetio loptu u mrežu.

Standard ima Kosanovića, ima i odličan napadački tandem, ali kuburi sa defanzivnom igrom. Videlo se to i prilikom golova Ritsa. Bivši Jankovićev klub je za četiri minuta postigao dva gola. Oba puta je na gotovo identičan način ponetirao Rits.

Ipak, tu nije stavljena tačka na utakmicu. Vrlo brzo je izjednačio Orlando Sa. Napadao je u nastavku Standard, ali nije uspeo da stigne do celog plena.

Ako su u Brižu nakon ubedljivog slavlja nad Zulte Varegemom (5:0) mirno spavali dve večeri, ove su doživeli ozbiljno buđenje iz spokojnog sna, jer je u Briselu odjeknula žestoka bomba, koju je u 50. minutu derbija između Anderlehta i Genka aktivirao Juri Tilemans! Jedan od najtraženijih veznih igrača u Evropi postigao je još jedan fantastičan pogodak u ovoj sezoni, možda i najspektakularniji do sada i potvrdio slavlje svog tima u ovoj utakmici - 2:0 (1:0).

Taj Tilemansov projektil, koji je završio po prečkom gola Metjua Rajana nije bio sve što je 19-godišnji belgijski vezista uradio na ovoj utakmici. Anderleht je poveo golom Kare Mbođija u 32. minutu i to nakon prekida koji je postigao upravo Tilemans.

Fantastični vezista kluba iz Brisela, čija vrednost se procenjuje na oko 30.000.000 evra, sa današnjim golom je došao do cifre od 12 pogodaka u ovoj sezoni, dok je centaršut za Mbođija bio njegova ukupno osma asisistencija u Pro ligi.

Anderleht se sa tri nova boda izjednačio sa aktualnim šampionom na vrhu tabele, dok je Genk ostao na korak ispod plej-ofa za šampionsku titulu, na razočaravajućem sedmom mestu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar