Тако то ради Бенфика: Нови уговори за Митроглуа и Жонаса!

У Лисабону желе да се обезбеде. . .

Фудбал 28.02.2017 | 09:30
Тако то ради Бенфика: Нови уговори за Митроглуа и Жонаса!
Бенфика је прва у Португалији, Бенфика је у доброј позицији пред реванш осмине финала Лиге шампиона (1:0 против Борусије из Дортмунда), али Бенфика мисли и на сутра. Свесна да има сјајне нападаче који јој доносе резултатске успехе, у Лисабону су решени да на дужи временски период „вежу“ нападаче Костаса Митроглуа и Бразилца Жонаса.

Митроглу је тренутно ближи останку. А Бола - традиционално добро упућена у дешавања на Лужу - преноси информацију да је грчки репрезентзативац начелно прихватио понуду да садашњу сарадњу, орочену до јуна 2020, продужи за још две године. Наравно, за много већу плату него што има сад, уз напомену да би му се повећала и вредност излазне клаузуле. У постојећим папирима она је прецизирана на 45.000.000 евра и нико није понудио Бенфики толико новца, иако је кинески Тјенђин Кванђин недавно нудио 35.000.000 евра, што је глатко одбјено.

А Бола преноси и да је Митроглу решен да остане у Лисабону, где је звезда тима, тренутно предводник на путу ка новој титули, већ је дао 22 гола на 32 утакимице ове сезоне и недостају му само четири да „прешиша“ свој најбољи учинак у каријери, из сезоне 2015/2016, кад је добацио до коте 25.

Костас Митроглу је, иначе, нападач који је по броју поггодака на узастопним утакмицама тренутно најбољи у Европи, пошто је био прецизан макар по једном на претходних пет сусрета.

С обзиром да Митроглу решета, као и да је Пици у доброј форми, Бразилац Жонас је пао у други план, али и даље је и те како опасан кад уђе с клупе. Зато му је управа Бенфике понудила нови уговор. Садашњи истиче лета 2018, некадашњи првотимац Валенсије би уговор на две године, а челници само још годину сарадње, па је ту посао мање известан него у случају Костаса Митроглуа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар