Tako to radi Benfika: Novi ugovori za Mitroglua i Žonasa!

U Lisabonu žele da se obezbede. . .

Fudbal 28.02.2017 | 09:30
Tako to radi Benfika: Novi ugovori za Mitroglua i Žonasa!
Benfika je prva u Portugaliji, Benfika je u dobroj poziciji pred revanš osmine finala Lige šampiona (1:0 protiv Borusije iz Dortmunda), ali Benfika misli i na sutra. Svesna da ima sjajne napadače koji joj donose rezultatske uspehe, u Lisabonu su rešeni da na duži vremenski period „vežu“ napadače Kostasa Mitroglua i Brazilca Žonasa.

Mitroglu je trenutno bliži ostanku. A Bola - tradicionalno dobro upućena u dešavanja na Lužu - prenosi informaciju da je grčki reprezentzativac načelno prihvatio ponudu da sadašnju saradnju, oročenu do juna 2020, produži za još dve godine. Naravno, za mnogo veću platu nego što ima sad, uz napomenu da bi mu se povećala i vrednost izlazne klauzule. U postojećim papirima ona je precizirana na 45.000.000 evra i niko nije ponudio Benfiki toliko novca, iako je kineski Tjenđin Kvanđin nedavno nudio 35.000.000 evra, što je glatko odbjeno.

A Bola prenosi i da je Mitroglu rešen da ostane u Lisabonu, gde je zvezda tima, trenutno predvodnik na putu ka novoj tituli, već je dao 22 gola na 32 utakimice ove sezone i nedostaju mu samo četiri da „prešiša“ svoj najbolji učinak u karijeri, iz sezone 2015/2016, kad je dobacio do kote 25.

Kostas Mitroglu je, inače, napadač koji je po broju poggodaka na uzastopnim utakmicama trenutno najbolji u Evropi, pošto je bio precizan makar po jednom na prethodnih pet susreta.

S obzirom da Mitroglu rešeta, kao i da je Pici u dobroj formi, Brazilac Žonas je pao u drugi plan, ali i dalje je i te kako opasan kad uđe s klupe. Zato mu je uprava Benfike ponudila novi ugovor. Sadašnji ističe leta 2018, nekadašnji prvotimac Valensije bi ugovor na dve godine, a čelnici samo još godinu saradnje, pa je tu posao manje izvestan nego u slučaju Kostasa Mitroglua.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar