Скандал код додјеле Оскара

Филм "Мјесечина" је проглашен најбољим филмом, а мјузикл "Ла Ла Ланд" Дамиена Цхазеллеа је апсолутни побједник овогодишње додјеле, 89. по реду, Америчке филмске академије Осцар, пренијели су рано јутрос по нашем времену свјетски медији.

Свијет 27.02.2017 | 08:03
Скандал код додјеле Оскара
У скоро савршеној додели на крају је ипак дошло до велике брљотине: Феј Данавеј, која је са Вореном Битијем додељивала награду за најбољи филм, погрешно је прочитала да је добитник "Ла Ла Ланд". И док су редитељ Дејмијен Шазел и екипа држали своје говоре и почели да славе, њихов продуцент Џордан Хоровиц их је прекинуо рекавши да је дошло до грешке и да је "Месечина" најбољи филм.

 
Ворен Бити је потом додао да је добио коверат са именом Еме Стоун и филма "Ла Ла Ланд", па се збунио и на тренутак застао, пруживши Феј да прочита добитника. До забуне је очигледно дошло јер за сваког победника постоје две коверте па је Битију и Данавеј дат онај за најбољу главну глумицу а не за филм.

Редитељ Бери Џенкинс и екипа "Месечине" прво нису могли да верују шта се дешава.Џенкинс је на крају рекао:

- Чак ни у мојим сновима ово се није десило. Дођавола са сновима!

"Месечина" освојила укупно три Оскара: за филм, споредну мушку улогу (Махершала Али) и адаптирани сценарио. По две награде узели су филмови "Манчестер на мору" (главни глумац и оригинални сценарио) и "Гребен спаса" (монтажа и микс звука).

Дејмијен Шазел (32) постао је најмлађи редитељ у историји који је награђен Оскаром.

Глумачке награде су, углавном према очекивањима, припале Кејсију Афлеку (Манчестер на мору) и Еми Стоун (Ла Ла Ланд) за главне, односно Махершали Алију (Месечина) и Вајоли Дејвис (Фенцес) за споредне улоге.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пишите ћирилицом

27.02.2017 07:39

УСА и јесте земља-мајка скандала, које медијском манипулацијом доводи до савршенства. Скандали су добра роба за продају, гдје истина и правда нису толико битне. Рат у комунистичкој Југославији и сатанизација Срба довели су их до савршенства у томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

27.02.2017 07:44

Све је то кокаин друство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

27.02.2017 11:54

А какав је зивот обицног цовјека у "ракија"(брља) друству ?