Skandal kod dodjele Oskara

Film "Mjesečina" je proglašen najboljim filmom, a mjuzikl "La La Land" Damiena Chazellea je apsolutni pobjednik ovogodišnje dodjele, 89. po redu, Američke filmske akademije Oscar, prenijeli su rano jutros po našem vremenu svjetski mediji.

Svijet 27.02.2017 | 08:03
Skandal kod dodjele Oskara
U skoro savršenoj dodeli na kraju je ipak došlo do velike brljotine: Fej Danavej, koja je sa Vorenom Bitijem dodeljivala nagradu za najbolji film, pogrešno je pročitala da je dobitnik "La La Land". I dok su reditelj Dejmijen Šazel i ekipa držali svoje govore i počeli da slave, njihov producent Džordan Horovic ih je prekinuo rekavši da je došlo do greške i da je "Mesečina" najbolji film.

 
Voren Biti je potom dodao da je dobio koverat sa imenom Eme Stoun i filma "La La Land", pa se zbunio i na trenutak zastao, pruživši Fej da pročita dobitnika. Do zabune je očigledno došlo jer za svakog pobednika postoje dve koverte pa je Bitiju i Danavej dat onaj za najbolju glavnu glumicu a ne za film.

Reditelj Beri Dženkins i ekipa "Mesečine" prvo nisu mogli da veruju šta se dešava.Dženkins je na kraju rekao:

- Čak ni u mojim snovima ovo se nije desilo. Dođavola sa snovima!

"Mesečina" osvojila ukupno tri Oskara: za film, sporednu mušku ulogu (Maheršala Ali) i adaptirani scenario. Po dve nagrade uzeli su filmovi "Mančester na moru" (glavni glumac i originalni scenario) i "Greben spasa" (montaža i miks zvuka).

Dejmijen Šazel (32) postao je najmlađi reditelj u istoriji koji je nagrađen Oskarom.

Glumačke nagrade su, uglavnom prema očekivanjima, pripale Kejsiju Afleku (Mančester na moru) i Emi Stoun (La La Land) za glavne, odnosno Maheršali Aliju (Mesečina) i Vajoli Dejvis (Fences) za sporedne uloge.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Пишите ћирилицом

27.02.2017 07:39

УСА и јесте земља-мајка скандала, које медијском манипулацијом доводи до савршенства. Скандали су добра роба за продају, гдје истина и правда нису толико битне. Рат у комунистичкој Југославији и сатанизација Срба довели су их до савршенства у томе.

ODGOVORITE
Name

mislim

27.02.2017 07:44

Sve je to kokain drustvo.

ODGOVORITE
Name

Igor

27.02.2017 11:54

A kakav je zivot obicnog covjeka u "rakija"(brlja) drustvu ?