Мексико, стиже Ноле!

Данас у Акапулку стартује турнир из серије АТП 500 на којем ће Новак Ђоковић учествовати први пут у каријери захваљујући специјалној позивници организатора.

Тенис 27.02.2017 | 13:45
Мексико, стиже Ноле!
Новак Ђоковић изненадио је своје фанове у Латинској Америци, али и многе друге широм света, пошто је прихватио специјалну позивницу организатора турнира у Акапулку.

Најбољи српски тенисер наступаће први пут у каријери на турниру из серије АТП 500 у Мексику, који стартује сутра.

Турнир у Акапулку ове сезоне биће по именима најјачи у историји, будући да ће окупити шест од првих 10 играча са АТП листе. Уз Ђоковића, који је други тенисер планете, наступаће и Рафаел Надал, Милош Раонић, Марин Чилић, Доминик Тим и Давид Гофан.

Организатори нису скривали задовољство што је Србин у последњем тренутку прихватио специјалну позивницу.

"То је сјајна вест за турнир. Веома сам задовољни што ћемо ове године у Акапулку угостити светског играча број два. Јавност ће бити веома срећна и ми цео турнир третирамо као велику журку", саопштио је председник "Абиерто Меxицано Телцел" турнира Раул Зурутуза.

"Новак и Рафа су два велика играча која својим учешћем дају велику важност турниру, а учешће Раонића, Гофана, Хуана Мартина Дел Потра и осталих употпуниће овај велики догђај", додао је први човек турнира у Акапулку.

Ђоковићу ће учешће у Мексику бити тек трећи турнир у 2017. године, након што је тријумфовао у Дохи, а потом доживео шокантан пораз у другом колу Аустралијан Опена, где је бранио титулу, од Дениса Истомина.

Након тога Новак је наступао за Дејвис куп селекцију Србије у првом колу Светске групе против Русије у Нишу почетком фебруара, али му је једини меч предао Данил Медведев.

Српски тенисер планирао је након тога да заигра тек у Индијан Велсу 9. марта, на турниру на којем је непоражен од 2013. године и на којем је пет пута дизао пехар, али је накнадно променио одлуку. Свестан да би то можда ипак био предуг период без такмичарских мечева, одлучио је да се окуша у Акапулку.

Наступ у Мексику биће му прво учешће на неком турниру у Латинској Америци у каријери, рачунајући и јуниорске дане, изузев Олимпијских игара у Рио де Жанеиру у августу 2016. године, где је поражен у првом колу од Дел Потра.

НАДАЛ О НОВАКУ

"Ово ће бити најјачи састав у Акапулку икада. Наступ играча таквог калибра као што је Новак Ђоковић у Мексику је одлична ствар за организаторе, државу, навијаче, турнир...", изјавио је Надал, који је освојио и титулу у Акапулку 2013, када се играло на шљаци.

Наградни фонд турнира у Акапулку, који се од 2014. године игра на тврдој подлози, износи 1.491.310 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роки

27.02.2017 13:19

Напријед Нолеееее!!!!!

ОДГОВОРИТЕ