Meksiko, stiže Nole!

Danas u Akapulku startuje turnir iz serije ATP 500 na kojem će Novak Đoković učestvovati prvi put u karijeri zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora.

Tenis 27.02.2017 | 13:45
Meksiko, stiže Nole!
Novak Đoković iznenadio je svoje fanove u Latinskoj Americi, ali i mnoge druge širom sveta, pošto je prihvatio specijalnu pozivnicu organizatora turnira u Akapulku.

Najbolji srpski teniser nastupaće prvi put u karijeri na turniru iz serije ATP 500 u Meksiku, koji startuje sutra.

Turnir u Akapulku ove sezone biće po imenima najjači u istoriji, budući da će okupiti šest od prvih 10 igrača sa ATP liste. Uz Đokovića, koji je drugi teniser planete, nastupaće i Rafael Nadal, Miloš Raonić, Marin Čilić, Dominik Tim i David Gofan.

Organizatori nisu skrivali zadovoljstvo što je Srbin u poslednjem trenutku prihvatio specijalnu pozivnicu.

"To je sjajna vest za turnir. Veoma sam zadovoljni što ćemo ove godine u Akapulku ugostiti svetskog igrača broj dva. Javnost će biti veoma srećna i mi ceo turnir tretiramo kao veliku žurku", saopštio je predsednik "Abierto Mexicano Telcel" turnira Raul Zurutuza.

"Novak i Rafa su dva velika igrača koja svojim učešćem daju veliku važnost turniru, a učešće Raonića, Gofana, Huana Martina Del Potra i ostalih upotpuniće ovaj veliki dogđaj", dodao je prvi čovek turnira u Akapulku.

Đokoviću će učešće u Meksiku biti tek treći turnir u 2017. godine, nakon što je trijumfovao u Dohi, a potom doživeo šokantan poraz u drugom kolu Australijan Opena, gde je branio titulu, od Denisa Istomina.

Nakon toga Novak je nastupao za Dejvis kup selekciju Srbije u prvom kolu Svetske grupe protiv Rusije u Nišu početkom februara, ali mu je jedini meč predao Danil Medvedev.

Srpski teniser planirao je nakon toga da zaigra tek u Indijan Velsu 9. marta, na turniru na kojem je neporažen od 2013. godine i na kojem je pet puta dizao pehar, ali je naknadno promenio odluku. Svestan da bi to možda ipak bio predug period bez takmičarskih mečeva, odlučio je da se okuša u Akapulku.

Nastup u Meksiku biće mu prvo učešće na nekom turniru u Latinskoj Americi u karijeri, računajući i juniorske dane, izuzev Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru u avgustu 2016. godine, gde je poražen u prvom kolu od Del Potra.

NADAL O NOVAKU

"Ovo će biti najjači sastav u Akapulku ikada. Nastup igrača takvog kalibra kao što je Novak Đoković u Meksiku je odlična stvar za organizatore, državu, navijače, turnir...", izjavio je Nadal, koji je osvojio i titulu u Akapulku 2013, kada se igralo na šljaci.

Nagradni fond turnira u Akapulku, koji se od 2014. godine igra na tvrdoj podlozi, iznosi 1.491.310 dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Roki

27.02.2017 13:19

Naprijed Noleeeee!!!!!

ODGOVORITE