Ивана блиста: Одговара ми подлога у Арени!

Најбоља атлетичарка Србије освајањем златне медаље на Балканском шампионату потврдила да у одличној форми дочекује Европско дворанско првенство у Београду наредног викенда.

Остали спортови 27.02.2017 | 22:20
Ивана блиста: Одговара ми подлога у Арени!
Ивана Шпановић направила је сјајну увертиру за предстојећи Европски атлетски шампионат у дворани у Београду.

Она је на Балканском првенству, које је такође одржано у Комбанк арени, освојила златну медаљу у скоку у даљ и потврдила да је у одличној форми.

Ивана је забележила рекорд Балкана даљином од 6,96 метара, испред Гркине Хаидо Алексули која је освојила сребро (6,49 метара) и трећепласиране Милене Миткове из Бугарске (6,32 метра).

Најбоља атлетичарка Србије извела је само три скока и у сваком била боља од претходног - 6,72, 6,89, па 6,96 метара, након чега више није скакала.

Она је поправила и сопствени рекорд у дворани за четири центиметра.

"Први пут ове године трчала сам пун залет од 18 корака и прилично сам задовољна како је то све изгледало. Нисам се припремала за ово такмичење, али с обзиром на то да сам одрадила пар тренинга на овој подлози било ми је јасно како све то треба да изгледа", рекла је Ивана после наступа.

Она је напоменула да је од почетка изградње стазе у Комбанк арени долазила и тренирала кад год је имала времена и то је дало добре резултате. Каже да је било неких ситних грешака и приликом најдаљег скока.

"Било је грешкица, али не чуде ме ове даљине, јер знам које резултате бележим на тренингу. Одговара ми подлога у Арени", додала је Ивана Шпановић после сјајне увертире за Еврпско дворанско првенство које ће бити одржано наредног викенда, од 3. до 5. марта, на истом месту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар