Пакјао – Кан у рингу 23. априла!

Један од највећих боксера своје генерације и шампион велтер категорије Мани Пакјао састаће се 23. априла са британском звездом Амиром Каном.

Остали спортови 27.02.2017 | 20:45
Пакјао – Кан у рингу 23. априла!
Пакјао, Кан и њихови представници објавили су раније ове недеље да је договор о великом обрачуну близу реализације, а у недељу су обојица то објавили на друштвеним мрежама, након чега су вест потврдили и промотери.

"Преговори између тима Пакјао и тима Кан завршили су се успешно и договорена је борба за 23. април. Ово је оно што су навијачи желели", написао је 38-годишњи Пакјао.

Овај датум је недеља, што наговештава да би борба могла да се одржи ван САД, тако да се временски поклопи вечерњим термином за емитовање у америчком вечерњем термину, најпопуларнијем за "плати па гледај" борбе.

Пакјаов промотер Боб Арум потврдио је раније да је финансијска група из Уједињених Арапских Емирата понудила 38 милиона долара да се борба одржи тамо.

Филипинац и Кан се врло добро познају. Некада су заједно тренирали у клубу "Вајлд кард" (Wилд Цард) у Холивуду, а обојицу је тренирао један легендарни Фреди Роуч. Кан је 2012. напустио клуб и ангажовао тренера Вирџила Хантера. Боксери су више пута спаринговали и помагали један другом у припремама.

"У оптицаију су две локације. Једна је Дубаи, једна је САД. Требало би све да знамо у наредних неколико дана. Борба ће бити за WБО појас. Знам да могу да победим, знам много о Менију Пакјау", рекао је Кан на друштвеној мрежи Снепчет.

Пакјао тренутно држи политичку функцију сенатора на својим Филипинима. Боксерски медији, као и организације WБЦ и WБО прогласиле су га за боксера прве деценије 21. века.

Престижну награду борца године часописа Ринг освајао је три пута. Већина релевантних боксерских медија дуго га је држала на врху или при врху опште листе најбољих бораца у боксу, а уједно је и борац који је најдуже био у Ринговој листи 10 најбољих.

Познат је као први боксер који је био шампион у осам тежинских категорија. Маја 2015. године учествовао је у "борби века", када је једногласном одлуком судија изгубио на поене од Флојда Мејведера, који се сматра најбољим боксером те генерације.

Тај меч је изазвао бројне контроверзе јер није испунио очекивања, а у месецима након ње откривено је и да је Американац користио инфузију пре меча за рехидрацију, док Пакјау није било дозвољено да узме аналгетик за повређено раме.

Пакјао је после тога имао свој трећи меч са Тимотијем Бредлијем, у априлу 2016, а онда се повукао, али се у новембру прошле године вратио ринг и победио Џесија Варгаса. Популарни "Пакмен" има 67 професионалних борби, са 59 победа, шест пораза и две нерешене.

Кан има 35 борби, од чега је остварио 31 победу и четири пораза. Последњи пут у рингу је био маја 2016. када се борио у медјукатегорији против мексичке звезде Саула Алвареса. Британац је ту нокаутиран у шестој рунди, после чега је отишао на операцију десне шаке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар