Црнадак: Нека Бакир повуче први потез

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак поздравио је најаву бошњачког члана Предсједништва БиХ и предсједника СДА Бакира Изетбеговића да је "спреман да повуче потез ка нормализацији" односа у БиХ, али је додао да не може ништа да каже док не види какав ће бити његов први потез.

Босна и Херцеговина 26.02.2017 | 10:15
Црнадак: Нека Бакир повуче први потез
"Поздрављам његову најаву да направи први потез, али не могу ништа рећи док не видим какав ће бити тај његов први потез. Мени је драго што имамо најаву господина Изетбеговића, али тешко ми је било шта да кажем док не видим на шта је он конкретно мислио", рекао је Црнадак.

"Ја мислим да свако нормалан очекује да се ствари врате у нормалу, да се бавимо економијом, борбом против корупције и европским путем БиХ, али први потез и начин на који то треба да се уради треба да дође од оних који су до овог и довели", рекао је он.

На питање да ли ће се он и остали представници Савеза за промјене одазвати сједници Савјета министара БиХ у уторак, Црнадак је нагласио да ће "видјети како ће се све даље кретати".

"Нико нема жељу да додатно компликује ствар, да прави даље ескалације, али понављам, што се тиче смиривања ствари права адреса су они који су ово и започели", додао је он.

Црнадак је потврдио да ће позвати амбасадорку БиХ у Холандији Мирсаду Чолаковић "на консултације", и додао да је разлог за то неспровођење његове инструкције и "општа ситуација по питању ревизије".

На питање јесу ли могуће санкције против Чолаковић, Црнадак је одговорио:

"Нећу унапријед да говорим, видјећемо".

Изетбеговић је синоћ изјавио да је спреман да повуче први потез који ће водити ка нормализацији ситуације у Босни и Херцеговини.

Он је рекао да ће то учинити врло радо, али је додао да мисли да ће бити потребан један период да се страсти смире.

"Ја разумијем колеге са српске стране, али њихова реакција је претјерана. Безразложно је напуштати функције, јер сам ја урадио оно што они нису хтјели", рекао је Изетбеговић. 

Извор: Независне новине

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

све је могуце

26.02.2017 09:23

Мозда се и деси све је данас могуце на БиХ политицкој сцено !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

26.02.2017 19:56

Не контам ста да се врати у нормалу, односно ста је то нормала у БиХ

Name

Ревизор

26.02.2017 09:31

Бакире, повуци ревизију одмах, свакако ће ти је суд одбацити. То је једино могући први корак ка нормализацији односа у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

26.02.2017 09:45

А ако не одбаци?

Name

Гаврило Принцип

26.02.2017 10:05

Не оптерећујте Бакира, он је то морао да уради, да би била задовољена "истина и правда"! Он је увијек на тој страни, а, онако узгред, украде коју милијарду од хуманитарне помоћи, па склони у Турску, код Ердогана. Само он и његови истомишљеници смију да за пресуду кажу да је "политичка" и неправедна, док се нико други не смије усудити да, не дај боже, нешто у њој оспори, јер се одлуке таквога суда не смију негирати, иначе ће се кривично одговарати. Бабов син и сљедбеник ће тјерати по своме, само да покуша "преживјети" и сљедеће изборе. а народ је, баш свуда, "стока ситнога зуба", такви смо и бићемо вијековима.

Name

Мислим-Ман

26.02.2017 09:45

Па једноставно је повући прве потезе. Прво: Сви напуштају власт, министри, предсједници и сви савјетници возачи секретарице. Други корак: Странке се претварају у невладине организације и траже лиценцу за легални рад, Услов: Више национална структура у странкама и не запостављеност жена. Треци корак: Нико изнад 50 година није подобан ни за министарство ни за парламент ни за предсједника. 4 корак: Предсједници и странке требају имати транспарентни програм са могућношћу контроле интерпретације и остваривања исте са бодовном категоризацијом и проценуалном оцјеном оствареног. Једино тако се ова босанскохерцеговачка корида неће вртјети у круг из деценије у деценију ... И једино тако ником више неће бити стало до рата и туЖакања учитељици и судовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2017 11:46

Пробуди се,закасничеш на посао.

Name

дадо

26.02.2017 10:02

Ма да ти се сакриј иза дрвета, а ја цу те тразити. Играју се змурке а народ никако да прогледа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркан

26.02.2017 10:41

Изјава г-дина Црнатка је сасвим коректна. Таско се води разумна политика и стремљење ка смиривању напете ситуације изазване захтјевом бошњачке стране за ревизију пресуде против Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

26.02.2017 12:33

Ако ти је толико драг води га куци.бас лијеп цовјек и паметан.

Name

вага

26.02.2017 18:13

Овдје у најмању руку постоји политицка одгпворност Бакира Изетбеговица. Дебело је прекорацио овладтења и мора се покренути иницијатива за његову смјену.

ОДГОВОРИТЕ