Српска кошаркашица уписала квадрипл-дабл у Грчкој и донела трофеј Протеасу!

Ивана Раца издоминирала за трећу узастопну титулу Протеаса у ЕСКАНА купу за даме. . .

Кошарка 26.02.2017 | 15:45
Српска кошаркашица уписала квадрипл-дабл у Грчкој и донела трофеј Протеасу!
Не памти се када је последњи пут једна српска кошаркашица остварила квадрипл-дабл на једној утакмици, зато ће се овај учинак дуго памтити. Наиме, суперталентована српска кошаркашица Ивана Раца остварила је двоцифрене бројке у четири главне статистичке категорије и тако младом тиму Протеаса из Воуле донела трећу узастопну титулу у ЕСКАНА Купу. 

Протеас је у финалној утакмици победио Фоиникас из Пиреја са 62:51, а Раца је меч завршила са апсолутно невероватним учинком - 22 поена, 21 скок, 11 асистенција и 10 украдених лопти!

Иначе, у ЕСКАНА Куп је специфично такмичење у грчком кошаркашком систему, пошто се у њему сударају екипе из трећег ранга и слабије пласирани тимови. Конкретно, ово финале, одиграно у петак поподне, био је дуел јуниорске екипе Протеаса (девојке испод 18 година) и прве екипе Фоиникаса. Такође, постоји и грчки Куп, где тек треба да се одигра завршни турнир. 

Без обзира на све, учинак који је остварила ћерка познатог кошаркашког тренера Драгана Раце и некадашње кошаркашице Бранке се не умањује, јер се изузетно ретко догађа. 

Ивана је утакмицу са одиграла пошто има право наступа и за млађе категорије, с обзиром да је у питању 18-годишња девојка. Она такође игра и за први тим Протеаса. 

Раца је рођена на Кипру, где је направила прве кошаркашке кораке, да би се касније преселила у Грчку. Својевремено је добила понуде оба кошаркашка савеза да заигра за њихове националне тимове, али она је изабрала дрес Србије. Где би тек требало да покаже шта зна. 

Блистава будућност је пред њом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар