Врабац: Морамо да знамо шта радимо!

„Не смемо да правимо грешке“, упозорава Партизанов крилни кошаркаш.

Кошарка 27.02.2017 | 11:45
Врабац: Морамо да знамо шта радимо!
Мало је недостајало да Задар направи велико изненађење и савлада Партизан у хали Пионир, али ослабљени црно-бели нису дозволили изненађење и некако су ишчупали важну победу (87:86) која их је попела на треће место на табели Јадранске лиге.

Због проблема са болешћу двојице плејмејкера, Вила Хечера и Бранислава Ратковице, улогу организатора игре против Задрана често је преузимао Адин Врабац.

„Стварно ми прија да имам лопту. Некад можда правим и неке глупости, али енергијом у одбрани могу да исправим. Волим да будем са лоптом. Стицајем околности, тако је било и против Задра. Није лоше изгледало. Бане Ратковица је болестан, само је Пот био ту од плејмејкера. Морао сам да помогнем тиму. Надам се да сам одрадио добар посао, само ми је мало криво због фаулова“, рекао је Врабац.

Осим тих прекршаја, репрезентативац Босне и Херцеговине је истакао и да је Партизан морао раније да осигура тријумф, уместо да страхује од последњег шута за три поена Маја Ковачевића који није прошао кроз обруч.

„Правимо неке глупости, нема нас у одређеним тренуцима. Могли смо и лаганије да победимо. Нервира ме, нису те њихове тројке у финишу биле лудачке. Једноставно, не смемо да правимо грешке. Рецимо ова тројка на крају, то је наш аут. Морамо да знамо шта радимо. Битно је да смо победили, а сада је важно да се опоравимо.“

Врабац каже да је цела екипа, после пораза у ФИБА Лиги шампиона, успела да извуче одређене поуке, иако им је елиминација била веома непријатно искуство.

„Било је тешко после ПАОК-а, али та утакмица нам је помогла да схватимо да не можемо да се опуштамо. Данас смо више загризли. Видели смо да нам није дозвољено опуштање“.

Кошаркаши Партизана следећу утакмицу играју у Сремској Митровици против Мега Лекса и биће то реприза недавног окршаја у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.

„Одговара нам што је Мега померана за понедељак, имаћемо дан више за одмор. Они су комплетни, имају много енергије, младе играче и жељу да победе. Ми им то нећемо дозволити.“

До краја лигашког дела такмичења на Јадрану остала су још три кола, а Партизан тренутно има победу мање и утакмицу мање од другопласиране Цедевите. Невоље за црно-беле је и што је однос у међусобни дуелима ове сезоне на страни хрватског шампиона.

„Не размишљамо толико о томе да ли ћемо бити други или трећи. Гледамо на ствари тако да ћемо играти са Цедевитом у полуфиналу. А да ли ћемо имати предност домаћег терена или не, то је сада стицај околности“, закључио је Адин Врабац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар