Vrabac: Moramo da znamo šta radimo!

„Ne smemo da pravimo greške“, upozorava Partizanov krilni košarkaš.

Košarka 27.02.2017 | 11:45
Vrabac: Moramo da znamo šta radimo!
Malo je nedostajalo da Zadar napravi veliko iznenađenje i savlada Partizan u hali Pionir, ali oslabljeni crno-beli nisu dozvolili iznenađenje i nekako su iščupali važnu pobedu (87:86) koja ih je popela na treće mesto na tabeli Jadranske lige.

Zbog problema sa bolešću dvojice plejmejkera, Vila Hečera i Branislava Ratkovice, ulogu organizatora igre protiv Zadrana često je preuzimao Adin Vrabac.

„Stvarno mi prija da imam loptu. Nekad možda pravim i neke gluposti, ali energijom u odbrani mogu da ispravim. Volim da budem sa loptom. Sticajem okolnosti, tako je bilo i protiv Zadra. Nije loše izgledalo. Bane Ratkovica je bolestan, samo je Pot bio tu od plejmejkera. Morao sam da pomognem timu. Nadam se da sam odradio dobar posao, samo mi je malo krivo zbog faulova“, rekao je Vrabac.

Osim tih prekršaja, reprezentativac Bosne i Hercegovine je istakao i da je Partizan morao ranije da osigura trijumf, umesto da strahuje od poslednjeg šuta za tri poena Maja Kovačevića koji nije prošao kroz obruč.

„Pravimo neke gluposti, nema nas u određenim trenucima. Mogli smo i laganije da pobedimo. Nervira me, nisu te njihove trojke u finišu bile ludačke. Jednostavno, ne smemo da pravimo greške. Recimo ova trojka na kraju, to je naš aut. Moramo da znamo šta radimo. Bitno je da smo pobedili, a sada je važno da se oporavimo.“

Vrabac kaže da je cela ekipa, posle poraza u FIBA Ligi šampiona, uspela da izvuče određene pouke, iako im je eliminacija bila veoma neprijatno iskustvo.

„Bilo je teško posle PAOK-a, ali ta utakmica nam je pomogla da shvatimo da ne možemo da se opuštamo. Danas smo više zagrizli. Videli smo da nam nije dozvoljeno opuštanje“.

Košarkaši Partizana sledeću utakmicu igraju u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa i biće to repriza nedavnog okršaja u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

„Odgovara nam što je Mega pomerana za ponedeljak, imaćemo dan više za odmor. Oni su kompletni, imaju mnogo energije, mlade igrače i želju da pobede. Mi im to nećemo dozvoliti.“

Do kraja ligaškog dela takmičenja na Jadranu ostala su još tri kola, a Partizan trenutno ima pobedu manje i utakmicu manje od drugoplasirane Cedevite. Nevolje za crno-bele je i što je odnos u međusobni duelima ove sezone na strani hrvatskog šampiona.

„Ne razmišljamo toliko o tome da li ćemo biti drugi ili treći. Gledamo na stvari tako da ćemo igrati sa Cedevitom u polufinalu. A da li ćemo imati prednost domaćeg terena ili ne, to je sada sticaj okolnosti“, zaključio je Adin Vrabac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar