У камиону нађени Афганистанци

Припадници МУП-а Кантона Сарајево синоћ су пријавили СИПА-и да су у камиону који је заустављен пронађена два држављанина Афганистана. Они су након разговора са припадницима СИПА-е смјештени у азилантски центар.

Босна и Херцеговина 25.02.2017 | 19:28
У камиону нађени Афганистанци
"Истрага је у току, а након њеног завршетка биће познато да ли је у питању кријумчарење људи, те због чега су и на који начин страни држављани дошли у БиХ", казали су за Клиx.ба из СИПА-е.

Возач камиона који је превозио Афганистанце је држављанин Молдавије. Такође, није познато ни гдје је камион са страним држављанима прешао границу БиХ.

Осим тога, из Граничне полиције БиХ саопштено је да су у јутарњим сатима, у суботу, у близини граничног пријалаза Рача откривене двије групе илиегалних миграната.

"Двадесет особа афро-азијског поријекла предато је припадницима Службе за послове са странцима БиХ који су покренули процес реадмисије особа прописане Споразумом о реадмисији са Републиком Србијом", каже се у саопштењу. 

У фебруару ове године забиљежено је девет случајева илегалног преласка државне границе приликом чега је откривено 13 држављана Пакистана, пет Афганистана, три Сирије, два Алжира и по један држављанин Ирака, Ирана и Палестине.

"Босна и Херцеговина, као ни сусједне земље, није изложена масовном миграцијском притиску. Актуелна ситуација у Србији и Македонији, гдје дуже вријеме борави већи број миграната указује на могуће активности миграната и проналаска алтернативних рута кретања према земљама ЕУ, које могу укључивати и БиХ.

Посљедњи евидентирани случајеви у фебруару 2017. указују на то да мигранти из земаља високог миграцијског ризика у појединачним случајевима и мањим групама настоје користити териториј БиХ као транзитно подручје на путу према земљама ЕУ", наводи се у саопштењу.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Трге

25.02.2017 18:34

Том камиондзији 5 година строгог затвора, па да видим који је следеци који це их пребацивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

25.02.2017 19:05

Молим немој тако према колеги!

Name

Игор

25.02.2017 23:13

Ево јос један судија.