Ронилачка удружења траже помоћ!

– Постојећи закон о спорту је лош не само за рониоце него и за све људе који се баве спортом и спортским активностима, рекао је данас предсједник Ронилачког савеза Републике Српске Игор Гајић, на годишњој скупштини ове асоцијације грађана у Вишеграду.

Република Српска 25.02.2017 | 18:09
Ронилачка удружења траже помоћ!
"Ми имамо тенденцију да развијамо и ронилачки туризам, хоћемо да живимо од роњења и да се тим бавимо, али да би то постигли морамо прво да имамо неке предуслове", рекао је Гајић и додао да је горуће питање за Ронилачки савез Републике Српске да још увијек не могу добити рјешење Министарства за породицу омладину и спорт.

На скупштини су били делегати из ронилачких клубова “Наутилус“, „Пантери“ и Удружења подводних активности, сви из Бијељине, затим „Калипса“ из Градишке, „Пелагоса“ и „Делфина“ из Бања Луке, као и недавно основаног ронилачког клуба „Вишеград“ из Вишеграда.

Предсједник овог клуба, сертификовани ронилачки инструктор Небојша Ковач каже да је њихов план да у овој години обезбједе већу количину опреме, која је веома скупа, са којом би могли да обучие младе људе да се баве рекреативним и спасилачким роњењем.

„Циљ нам је да што више омладинаца и омладинки обучимо кроз разне курсеве, које ћемо организовати током године да бисмо имали квалитетан спасилачли тим у Виешграду, а који би дјеловао и на регионалном нивоу“, истакао је Ковач.

Вишеград располаже са изузетно великим воденим ресурсима у акумулационим језерима ХЕ „Бајина Башта“ и Хе „Вишеград“ па је потреба за ронилачким клубом одавно постојала.

Досад су у случају несрећа и других ативности везаних за Дрину ангажовани рониоци из Бања Луке или других градова.

(БН телевизија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Симо

25.02.2017 17:19

Нема висе помоци ником све ми се цини да је на прагу један велики банкрот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

25.02.2017 18:00

Сам већ банкротирао (Бобар банка) !!!

Name

Савјет

25.02.2017 17:20

Преорјентисите се у производна предузеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реx

25.02.2017 17:55

Ал само ако су против ревизије пресуде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

спортиста

25.02.2017 20:47

Какв ронилачки савез какви бакрачи спорт ??шта је то...Кад би било удружење бацање камена са рамена ,......е то би било на буђжету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киви

26.02.2017 07:47

И ста казу -То је горуце питање.Ма ловите рибу И продаја на пијаци И ето Новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранко

26.02.2017 08:27

Спортиста, не лупетај глупости. А кад су поплаве биле, рониоци и рафтери су нас једино и спашавали.

ОДГОВОРИТЕ