Ronilačka udruženja traže pomoć!

– Postojeći zakon o sportu je loš ne samo za ronioce nego i za sve ljude koji se bave sportom i sportskim aktivnostima, rekao je danas predsjednik Ronilačkog saveza Republike Srpske Igor Gajić, na godišnjoj skupštini ove asocijacije građana u Višegradu.

Republika Srpska 25.02.2017 | 18:09
Ronilačka udruženja traže pomoć!
"Mi imamo tendenciju da razvijamo i ronilački turizam, hoćemo da živimo od ronjenja i da se tim bavimo, ali da bi to postigli moramo prvo da imamo neke preduslove", rekao je Gajić i dodao da je goruće pitanje za Ronilački savez Republike Srpske da još uvijek ne mogu dobiti rješenje Ministarstva za porodicu omladinu i sport.

Na skupštini su bili delegati iz ronilačkih klubova “Nautilus“, „Panteri“ i Udruženja podvodnih aktivnosti, svi iz Bijeljine, zatim „Kalipsa“ iz Gradiške, „Pelagosa“ i „Delfina“ iz Banja Luke, kao i nedavno osnovanog ronilačkog kluba „Višegrad“ iz Višegrada.

Predsjednik ovog kluba, sertifikovani ronilački instruktor Nebojša Kovač kaže da je njihov plan da u ovoj godini obezbjede veću količinu opreme, koja je veoma skupa, sa kojom bi mogli da obučie mlade ljude da se bave rekreativnim i spasilačkim ronjenjem.

„Cilj nam je da što više omladinaca i omladinki obučimo kroz razne kurseve, koje ćemo organizovati tokom godine da bismo imali kvalitetan spasilačli tim u Viešgradu, a koji bi djelovao i na regionalnom nivou“, istakao je Kovač.

Višegrad raspolaže sa izuzetno velikim vodenim resursima u akumulacionim jezerima HE „Bajina Bašta“ i He „Višegrad“ pa je potreba za ronilačkim klubom odavno postojala.

Dosad su u slučaju nesreća i drugih ativnosti vezanih za Drinu angažovani ronioci iz Banja Luke ili drugih gradova.

(BN televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Simo

25.02.2017 17:19

Nema vise pomoci nikom sve mi se cini da je na pragu jedan veliki bankrot.

ODGOVORITE
Name

ja

25.02.2017 18:00

Sam već bankrotirao (Bobar banka) !!!

Name

Savjet

25.02.2017 17:20

Preorjentisite se u proizvodna preduzeca.

ODGOVORITE
Name

rex

25.02.2017 17:55

Al samo ako su protiv revizije presude...

ODGOVORITE
Name

sportista

25.02.2017 20:47

Kakv ronilački savez kakvi bakrači sport ??šta je to...Kad bi bilo udruženje bacanje kamena sa ramena ,......e to bi bilo na buđžetu.

ODGOVORITE
Name

kivi

26.02.2017 07:47

I sta kazu -To je goruce pitanje.Ma lovite ribu I prodaja na pijaci I eto Novca.

ODGOVORITE
Name

branko

26.02.2017 08:27

Sportista, ne lupetaj gluposti. A kad su poplave bile, ronioci i rafteri su nas jedino i spašavali.

ODGOVORITE