Нема ко запалити буре барута

Политичка ситуација је узбуркана. Због најављене ревизије тужбе по пресуди БиХ против Србије главне теме су криза и рат. Напето у цијелом региону. Али ватру не треба даље потпаљивати, увјерава предсједник Удруженај грађана Тузла Вехид Шехић.

Босна и Херцеговина 25.02.2017 | 16:36
Нема ко запалити буре барута
Званично је. Захтјев за ревизију тужбе је поднесен. До коначне одлуке суда сви коментари и претопставке треба да буду на стенд бају, рекао је Вехид Шехић. Он позива на смиривање тензија.

“Апелујем на све политичаре да се стрпе било каквих коментра, јер сад је све на суду, а не на Предсједништву или члану Предсједништва БиХ”, каже Шехић.

Оно што је најпогубније јесте да ће и оно мало повјерења што је било, ако је и било међу политичким актерима, овим још више бити деградирано, истиче Шехић за БН телевизију. Каже - сигуран је: ово ће изазвати одређене посљедице.

“То је најнеморалније што су политичари могли да направе према грађанима, јер се одраније говори о неком рату, али ситуација је другачија него што је била '90-их година, нема више толико јаких и моћних који би запалили такозвано буре барута на Балкану”, каже Шехић и додаје:

“Присуство међународне заједнице је јако изражено, затим једна земља је у ЕУ, друга на путу, једна испуњава услове, другачији је политички амбијент, а и поруке из нашег сусједства су смирујуће, тако да то буди наду да код политичара постоји разум и одговорност да грађанима омогуће миран живот. “

Задатак свих нас јесте да се сачувају мир, достојанство и стабилност у БиХ и региону, каже Шехић, а на питање да ли су политичари спремни да то испоштују каже:

“Јако је тешко вјеровати политичарима у БиХ, јер успјех политике зависи од тога колико у њој има етике и морала. А ми знамо да смо `на ви` са етиком и моралом.“

Наша највећа срећа јесте што смо зависни од међународне заједнице. Давно је БиХ погазила достојанство и независност и сад о нашој судбини одлучују више други него сами ми, закључује Шехић за БН телевизију.



(БН телевизија)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Човјек

25.02.2017 15:47

Тако је друже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

25.02.2017 16:07

Оцигледно да су стари УДБАСИ пензионисани.....???

Name

Дијагноза

25.02.2017 17:13

А шта је тако. Шта је он рекао што није већ речено. Зашто се није изјаснио на чијој је страни. На суду нема средине. На суду једна страна губи а друга страна добија спор. Предмет је на суду. На чијој си страни Шехићу генијалчино.

Name

Биг Босна

25.02.2017 17:56

На босанској страни.Неце ваљда бит на четничкој.

Name

снд

25.02.2017 19:13

Ни Шале не зна шта је изјавио. Тражи човјек неки ангажман на неком пројекту. Нуди се свима који имају новац. Танак је са ловом ових дана.

Name

ЗАПАДНА СРБИЈА

25.02.2017 15:55

Значи ли то да има барута?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висе буре

25.02.2017 16:38

Висе буре него барут.Ајте госпон којој се будалетини јос ратује.Нек у дјецу своју погледа и уцути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горки плодови

25.02.2017 17:14

Можете ви потпаљивати колико год хоћете, али ко је једном изгорио тог више нико не запали !!! Гурнули би они овај јадни народ опет у рат тј, сиротињу да гине по горама и планинама али више народу није стало до рата.То се види по томе што су кидисали на устав и законе јер тирани прво сруше законе да би могли да поубијају људе,то је стари испробани рецепт и чињеница....

ОДГОВОРИТЕ
Name

било не било

25.02.2017 17:49

Рата од нас нема ништа.Више је народа страдало (оболило) од бједе и неправде него у рату а још кад се ту дода овај масовни одлазак младих људи ; шта рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

25.02.2017 18:14

Нема рата. Не дају банке. Ваља кредите враћати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре да се зна

25.02.2017 21:33

Добар коментар скроз Хааахха...

ОДГОВОРИТЕ